ABD için Türkiye’de yeni bir siyasete ihtiyaç varmış
Flanagan, bu söyleşide Hulusi Akar ile ilgili soruları maharetle karambole getirirmiş.
Nejat Eslen yazdı
ABD için Türkiye’de yeni bir siyasete ihtiyaç varmış
RAND’ın Türkiye raporunun ve ABD’nin Türkiye’yle ilgili muhtemel hamlelerinin iyi anlaşılması için gayret sarf eden ve bu konuda oldukça da başarılı olan gazeteci (!) hanım kızımız, bu istikametteki çalışmalarına devam etmektedir.*
Bu konuda, bir önceki yazısından iki gün sonra, bu hanım kızımız, RAND’ın raporunun mimarı olarak tanımladığı Flanagan ile bir söyleşi gerçekleştirmiş.
Flanagan, Pentagon’a sipariş raporlar hazırlamakla ünlü RAND’ın, “ABD hükümeti ile ayrıcalıklı ilişkisi neden ile çalışmalarının hükümet görüşü gibi algılanmasının bir ölçüde anlaşılabilir olduğunu” ifade etse de “entelektüel sermayelerinin”, “editoryal bağımsızlık” olduğunu da söylemiş.
Flanagan, bu söyleşide Hulusi Akar ile ilgili soruları maharetle karambole getirirmiş.
Gazeteci hanım kızımız ve raporun mimarı Flanagan, Türkiye’nin, bu raporda, Türkiye’yi “zor bir müttefik” olarak tanımlayan senaryo ile; Türkiye’nin Rusya, İran ve Çin ile ilişkilerini daha da derinleştirirken, NATO ortaklarını dengelemeye yöneleceği “stratejik cambaz” senaryosu arasında gidip geleceği konusunda fikir birliğine varmışlar.
Aferin ikisine de(!) Bizim, yani Türkiye’nin hem “zor bir müttefik” hem de “stratejik cambaz” rolünü oynayacağımızı nasıl da anlamışlar; bizim, yani Türkiye’nin geleceği, kaderini nasıl da görmüşler. (!)
Flanagan’a göre, “CHP ve İYİ Parti, NATO ve AB ile daha güçlü ilişkilerden yana imiş; Demirtaş da AB ile daha güçlü ilişkilerden yana imiş.” (Raporda demokratik koalisyon olarak tanımlanan ABD’nin yeni siyasi ortakları) Bu ortaklar, Avrasyacılık hevesinin “ahmaklık” olduğundan bahsediyorlarmış.
ABD İÇİN TÜRKİYE’DE YENİ BİR SİYASETE İHTİYAÇ VARMIŞ
Flanagan, TSK içindeki orta seviyedeki askerlerin mevcut komutadan rahatsızlık duyduğu, darbe gerçekleştirebileceği hususunda raporda yer verilen ifadeler için ise “biz bunu başkalarının izlenimlerine göre yazdık” demiş.
Hulusi Akar ile ilgili soruya doğrudan cevap vermeyen Flanagan, bu konuyu ABD’nin Türkiye ile ilgili uzun vadeli stratejik çıkarları kapsamında değerlendirmiş.(!)
Özetle demek ki neymiş;
ABD’nin Türkiye ile ilgili uzun vadeli stratejik çıkarları önemliymiş.
ABD için Türkiye’de yeni bir siyasete ihtiyaç varmış.
Türkiye’de yeni siyaset AKP döneminin bitmesini gerektiriyormuş.
Türkiye’de CHP, İYİ Parti, Demirtaş NATO ve AB’den yanaymış.
Hulusi Akar, ABD’nin Türkiye ile ilgili uzun vadeli çıkarları içindeymiş.
Demek ki neymiş;
Türkiye’deki birilerine göre, Avrasyacı olmak ahmaklıkmış.
O halde arkadaşlar, Avrasya’dan uzak duralım, ahmaklık etmeyelim, onları kızdırmayalım.(!)
Demek ki neymiş;
Gazeteci (!) hanım kızımız yine iyi iş çıkarmış.
RAND’ın Türkiye’de yeni siyaset isteyen raporunu, Amerikalının gözünden kendimizi ve geleceğimizi anlamamızı kolaylaştırmış.
SON SÖZ:
Hem düşmanını hem de kendini tanıyorsan bütün savaşları kazanırsın.
SUN TZU
Nejat Eslen
Odatv.com