Ahmet Kurtuluş cinayetinde ilk dava sonuçlandı

Ahmet Kurtuluş’a yönelik cinayet eylemi ile ilgili açılan ilk dava sonuçlandı.

Ahmet Kurtuluş cinayetinde ilk dava sonuçlandı


Ahmet Kurtuluş cinayetinde ilk dava sonuçlandı

İzmir FETÖ Borsası davası olarak bilinen davanın sanıklarından olan ve evinde, 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde katledilen Ahmet Kurtuluş’a yönelik cinayet eylemi ile ilgili açılan ilk dava sonuçlandı.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava neticesinde, cinayeti gerçekleştiren sanık Yener Toğa hakkında, kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma suçundan 3 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 2 yıl hapis cezasına hükmedildi. 

Cinayet günü, cinayeti gerçekleştiren sanığı, Ahmet Kurtuluş’un ev hapsindeki konutuna götüren ve keşif yapan kişilerden sanık Hüseyin Hıfzı Ak hakkında, cinayete yardım etme suçundan 17 yıl, suç örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme suçundan 2 yıl 6 ay, ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl 6 ay hapis cezasına hükmedilirken, katili konuta götüren aracın şoförü Erdal Kabakum hakkında, cinayete yardım etme suçundan 17 yıl, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme uçundan 2 yıl 6 ay, ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl 6 ay hapis cezasına hükmolundu. 

Cinayeti gerçekleştiren sanığı İzmir’de karşılayan, barındıran, cinayet öncesi ve sonrası kalacağı yer temininde görev alan sanık Barış Yedibela hakkında, cinayete yardım suçundan 16 yıl, örgüte üye olmamakla birlikte yardım suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilirken, cinayet sonrasında, cinayeti gerçekleştiren sanığı evinde saklayan Hasan Akın hakkında, cinayete yardım suçundan 13 yıl 4 ay, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına hükmolundu. 

Cinayet dosyasına ek bir iddianame tanzim edilerek eklenen, Erzurum’da katili bulduğu ve suç örgütüyle temasa soktuğu, cinayeti gerçekleştiren kişiye maddi destek sağlayarak İzmir’e ulaşmasını sağladığı yönünde hüküm kurulan Mafer Keleş hakkında cinayete yardım suçundan 16 yıl, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilirken, Mafer Keleş’in, katille bağlantı kurmamak için vasıta olarak kullandığı sanık Muhammet Yaşar Yılmaz hakkında, cinayete yardım suçundan 12 yıl 6 ay, örgüte üye olmamakla birlikte yardım suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına hükmolundu. 

Cinayeti azmettiren Serkan Kurtuluş ve Lider Camgöz hakkındaki dava dosyasının ise ayrılarak, Türkiye’ye iadesi sonrası devamına karar verildi. 

Ahmet Kurtuluş'un avukatları Özgür Senger, Sibel İsa ve Deniz Yiğitceoğlu 

adaletin tecelli etmediğini kaydederek "Müvekkilimiz Ahmet Kurtuluş’un katledilmesi eylemi ardından verilen bu hapis cezaları, Türk Yargısı’nın bu husustaki hassasiyetini göstermekte ise de, ne bu cezalar, ne de yalnızca bu kişilerin yargılanması, gerek objektif anlamda adaleti tam olarak tecelli ettirmemiş, aynı zamanda Kurtuluş ailesinin içini soğutmamış, kamuoyunu da tam olarak ikna etmemiştir" açıklamasını yaptılar. 

NE OLMUŞTU

Elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulduğu dairesinde öldürülen eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş “FETÖ Borsası” olarak bilinen dosyada da yargılanıyordu.

Odatv.com