AKP'li Ensarioğlu: AİHM Kararlarının Uygulanması Siyasi İklime Bağlı

Bahçeli'nin DEM Partililerle Tokalaşmasına Destek

AKP'li Ensarioğlu: AİHM Kararlarının Uygulanması Siyasi İklime Bağlı




AKP'li Ensarioğlu'ndan Selahattin Demirtaş ve Yeni Anayasa Açıklamaları: "AİHM Kararlarının Uygulanması Siyasi İklime Bağlı"

ŞEHİTLER ÖLMEZ / ANKARA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti Eş Genel Başkanı ile tokalaşması siyasette yankı uyandırırken, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve Suna Kepoğlu’ndan bu gelişmeye destek geldi. Ensarioğlu, Bahçeli'nin adımını "normalleşme sürecinin bir göstergesi" olarak nitelendirirken, ayrıca Selahattin Demirtaş’ın AİHM kararına rağmen süren tutukluluğu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AİHM Kararları Siyasi İklime Bağlı

Ensarioğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararlarının uygulanmasının, mevcut siyasi iklime bağlı olduğunu belirtti. Ensarioğlu, "AİHM kararlarının uygulanması, siyasi atmosferin nasıl şekilleneceği ile doğrudan ilişkili. Eğer doğru bir evrilme yaşanırsa, bu tür kararların uygulanma olasılığını görebiliriz. Siyasi partilerin miting düzenlemeleri ya da tecritle ilgili söylemleri de dönemin ruhuna uygun bir şekilde hareket etmelerini gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin DEM Partililerle Tokalaşmasına Destek

Devlet Bahçeli’nin DEM Parti eş başkanlarıyla tokalaşmasına ilişkin konuşan Ensarioğlu, bu hareketi olumlu karşıladıklarını belirtti. Suna Kepolu Ataman ise bu tokalaşmanın ardından Ankara'da olumlu bir atmosferin hakim olduğunu ifade ederek, "Normalleşmenin ikinci adımı yeni Anayasa olacak" dedi.

Yeni Anayasa İçin Umutlu Bekleyiş

Suna Kepolu Ataman, Türkiye'nin tüm kesimlerini kucaklayacak yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu vurgularken, sürecin her kesim için olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti. Kepolu Ataman, "Türkiye bir hukuk devletidir ve hukukun gereği neyse o yapılacaktır. Sivil Anayasa çalışmaları, Kürtler, Türkler, Lazlar ve diğer tüm toplum kesimlerinin sorunlarını ele alarak çözüme kavuşturmayı amaçlıyor. Dört gözle beklediğimiz bu sürecin ülkenin birlik ve bütünlüğü için kapsayıcı bir Anayasa ile sonuçlanacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, Türkiye’nin siyasi geleceği ve toplumun geniş kesimlerini kapsayacak Anayasa reformları için yeni umutlar doğururken, Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğu gibi kritik konuların da siyasi iklimin yönüne göre şekilleneceği sinyallerini verdi.

www.sehitlerolmez.com