Avukat Hakları Grubu: Bağımsız bir avukatlık modeli zaruridir

‘HEM KAYGILI HEM UMUTLUYUZ’

Avukat Hakları Grubu: Bağımsız bir avukatlık modeli zaruridir




Avukat Hakları Grubu: Bağımsız bir avukatlık modeli zaruridir

Avukat Hakları Grubu, hazırlık çalışmaları devam eden yeni Avukatlık Kanunu’na ilişkin Ankara’da çalıştay düzenledi.

ANKARA - Avukat Hakları Grubu, hazırlık çalışmaları devam eden yeni Avukatlık Kanunu’na ilişkin Ankara’da çalıştay düzenledi. Çalıştaya Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu ve çok sayıda hukukçu katıldı.

‘HEM KAYGILI HEM UMUTLUYUZ’

Avukat Hakları Grubu Yöneticisi, avukat Emrah Altunoğlu, düzenledikleri çalıştaya ve yapılacak AK Parti hükümetinin hazırlıklarını sürdürdüğü yeni kanuna ilişkin şunları söyledi: “Avukatlık Kanunu 1969 tarihli. 1969 tarihli bir metnin bugünü anlayabilmesi, açıklayabilmesi mümkün değil, değişmesi gerektiğini biz de düşünüyoruz. Ama gelinen noktada nasıl bir değişiklik geleceği, şirketleşmenin hangi boyutta olabileceği, uzman avukatlık meselesinin nasıl yapılacağı bizim için çok önemli. Hem kaygılı hem umutluyuz.”

Emrah Altunoğlu


‘EKONOMİK VE SİYASETEN BAĞIMSIZ BİR AVUKATLIK MODELİ ZARURİDİR’

Çağın koşullarının yakalanması gerektiğini ifade eden Altunoğlu, "Hukuk devleti, demokrasi iddiasındaki bir ülkenin yargısının da bu iddiada olabilmesi için avukatlık mesleğine gereken önemi ve özeni göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Hem ekonomik olarak hem siyaseten bağımsız bir avukatlık modelinin yaratılması zaruridir, yargı için bir ihtiyaçtır" dedi.

‘KANUN ÇALIŞMASININ İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ’

Türkiye’nin kanun yapma tekniği açısından çok iyi sınav vermediğini kaydeden Altunoğlu, "Toplumun tüm kesimlerinden, barolardan, STK’lerden görüş alınmıyor, bu iyi değil. Zaten bunu yapmayan kanunların sıklıkla değişmeye muhtaç olduğu açık. Biz Avukat Hakları Grubu olarak bu çalışmaların içinde olmak istiyoruz. Yaklaşık 52 kişi bugün bir çalıştay düzenledik ve bu çalıştayla yapmak istediğimiz şey bu konuda bir fikir birlikteliğini yaratmak” diye konuştu.

DUVAR