Babacan afet bölgesi Gaziantep'te: Kurtarma ekiplerinin yüzde 80'i...
"TÜRKİYE’NİN BU TRAVMAYI ATLATMASI UZUN SÜRECEK"
Babacan afet bölgesi Gaziantep'te: Kurtarma ekiplerinin yüzde 80'i...
DEVA Partisi lideri Babacan, Kahramanmaraş merkezli iki depremden etkilenen Gaziantep'te incelemelerde bulundu. Kamera ışıklarını kapattırarak afet bölgesinde aydınlatma sorununun sürmesine dikkati çeken Babacan, "Karşılaştığımız kurtarma ekiplerinin yüzde 80’i gönüllü" dedi.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen peş peşe depremler 10 ili vurdu. Asrın felaketinin ardından arama kurtarma çalışmalarının 5. gününde toplam can kaybı 18 bin 342'e yükseldi.
Gaziantep Nurdağı’nda deprem bölgesini inceleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilçedeki binaların yüzde 90’ının oturulamaz hale geldiği bilgisini paylaştı.
Karşılaştıkları tablonun televizyon ve telefon ekranlarından anlaşılamayacağını söyleyen Babacan, şöyle konuştu:
"İNSAN KAYNAĞI VAR AMA ALET EDEVAT BULMAKTA SIKINTI ÇEKİYORLAR"
“Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Biraz önce Rize’den, Manisa’dan gelen kurtarma ekipleriyle karşılaştık. Hepsi sivil, gönüllü. İslahiye’de İzmir’den gelen bir ekiple karşılaştık. Bugüne kadar karşılaştığımız kurtarma ekiplerinin neredeyse yüzde 80’i hep gönüllü çıkıp gelmiş. İnsan kaynağı var ama alet edevat bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Bazı enkaz açısından iş makineleri bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Tablo çok hazin.
"TÜRKİYE’NİN BU TRAVMAYI ATLATMASI UZUN SÜRECEK"
Bu işin toparlanması, Türkiye’nin bu travmayı atlatması, bu enkazı kaldırması, bütün bu insanların gönüllerinde açılan yaraları tamir etmesi çok uzun sürecek. Onu anlıyoruz. Omuz omuza verince bu sorunları da aşacağız. Biraz vakit alacak, zor olacak ama bu sorunları da aşacağız inşallah.
"BU YÜKÜN ALTINDAN EHİL VE DÜRÜST İNSANLARLA KALKARIZ"
Ülkemiz her açıdan ağır bir yükün altında. İnsani yükün altında. Aynı zamanda büyük bir maddi yükün altında. Altından kalkmak çok iyi bir organizasyon meselesi olacak. Çok iyi insan kaynağı gerecek. Ehil, dürüst, yetişmiş insanlarla Türkiye ancak bu yükün altından kalkabilir.”
Barınma ve ısınma sorunlarına işaret eden Babacan, bölgeye gelen çadırların zeminine izolasyon malzemesi gerektiğini de söyledi.
KARAR