Birçok ülke ‘Dünya Evimiz, Bir Tuğla da Sen Koy’ dedi
Sosyoloji öğrencilerinden dünyaya anlamlı çağrı
Koronavirüs salgınının ayrım gözetmeksizin tüm insanlığı tehdit eden küresel bir salgın hastalık haline gelmesi, küresel bir pandemiye dönüşmesi üzerine Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Kulübü öğrencileri Sosyoloji Bölüm BaşkanıProf. Dr. Ebulfez Süleymanlı öncülüğünde sosyal bir hareket başlattı. Dünya genelinde Kanada, İtalya, Polonya, Azerbaycan, Kırıgızistan, Endonezya, Brezilya, Suriye, Uganda gibi çeşitli ülkelerden katılımcılar bir araya gelerek ‘Dünya Evimizdir’ adlı video içerik hazırladı.
Sosyolojik açıdan ortaya çıkardığı çalışmalarla büyük yankılar uyandıran Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, koronavirüsün dünyada giderek yayılması nedeniyle öğrencileri ile önemli bir sosyal harekete imza attı.
Daha yaşanabilir bir dünya istiyorlar
Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ve Sosyoloji Kulübü öğrencilerinin hayata geçirdiği sosyal harekette dünyanın tüm insanların ortak evi olduğununun vurgulandığı bir video hazırlandı. Videoda, evimizi hem kendimiz hem de sonraki kuşaklar için daha mutlu, refah, insancıl ve yaşanabilir kılmak adına beliren sorunlar için tüm dünya genelinde ortak çözüm yolları aranmalı mesajı veriliyor. Bu amaçla, ‘Bir tuğla da sen koy’ sloganı ile tüm dünyaya kendi evlerinden seslenerek, dünya sorunları karşısında birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.
Virüs küresel sorunların çözülmesi için fırsatlar sunuyor
‘Bir tuğla da sen koy’ projesi ile eldeki krizin dünya sorunlarının yeniden sorgulanması ve tüm insanların yeryüzü sorunlarına daha bilinçli ve farkındalık düzeyinde artışla yaklaşmalarını sağlamak hedefleniyor. Virüs tehdidinin dünya genelinde birçok küresel sorunun çözümlenmesi için önemli bir fırsat oluşturabileceğini vurgulayan projede, özellikle dünyada mevcut savaş ve çatışmaların durdurulması, anlaşmazlıkları çözebilen etkin bir uluslararası faaliyet mekanizmasının tesisi, küresel düzeyde risk oluşturan çevre kirliliğine karşı devletleri bağlayıcı düzenlemeler yürütülebilmesi gibi çözüm yolları arayışı dile getirildi.
Çağrıya katılımlar Türkiye’yi aştı
Öğrencilerin hazırladıkları video ile başlattıkları sosyal harekete Kanada, İtalya, Polonya, Azerbaycan, Kırgızistan, Endonezya, Brezilya, Suriye, Uganda gibi çeşitli ülkelerden katılımcılar kendi videoları ile katılarak destek verdi. Projenin senaryo kısmının oluşturulmasında Prof.Dr. Ebulfez Süleymanlı”ya Sosyoloji Bölümü öğrencileri Ceren Atlı, Zeynep Sena Cengiz, Sinem Dağangönül yardımcı olurken, videonun kurgusu yine sosyoloji bölümü öğrencileri Bilge Evren ve Nuşah Yılmaz tarafından yapıldı.