BM: Rusya işgalinde ölen ve yaralanan Ukraynalı sivillerin sayısı 1200'e çıktı
Beyaz Saray: ABD, Rus petrolünü yasaklama konusunda henüz karar vermedi
BM: Rusya işgalinde ölen ve yaralanan Ukraynalı sivillerin sayısı 1200'e çıktı
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (UNHCR), 24 Şubat'ta Rusya işgali sonrası ölen ve yaralanan sivillerin sayısının 1200'e ulaştığını kaydetti. Açıklamada, 27'si çocuk olmak üzere en az 406 kişinin hayatını kaybettiği, 801 kişinin de yaralandığı belirtildi. Gelişmeler canlı anlatım sayfamızda.
BM: Rusya işgalinde ölen ve yaralanan Ukraynalı sivillerin sayısı 1200'e çıktı
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (UNHCR), 24 Şubat’ta Rusya işgali sonrası ölen ve yaralanan sivillerin sayısının 1200'e ulaştığını kaydetti.
Açıklamada, 27'si çocuk olmak üzere en az 406 kişinin hayatını kaybettiği, 801 kişinin de yaralandığı belirtildi.
Yaralanmaların çoğu Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinde meydana geldi.
UNHCR, bu rakamların düşük bir tahmin olduğunu, "gerçek rakamların çok daha yüksek olduğuna inandığını" vurguladı.
Özellikle çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde ve dönemlerde ölü ve yaralı sayısını doğrulamak oldukça zor.
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi hafta sonu, 1,5 milyondan fazla insanın Ukrayna'dan kaçtığını söyledi.
Grandi, bunun "İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da en hızlı gelişen mülteci krizi" olduğunu vurguladı.
Beyaz Saray: ABD, Rus petrolünü yasaklama konusunda henüz karar vermedi
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD'nin Rus petrolünü yasaklayıp yasaklamama konusunda henüz bir karar vermediği belirtildi.
ABD, Rusya'dan günde 500 bin varil ham petrol ithal ediyor.
Toplam petrol ithalatı içinde Rus petrolünün payı yüzde 8 düzeyinde. Ancak, petrol tedarikindeki ufak bir değişiklik Amerikalılar açısından ciddi sonuçlar doğurabilir.
Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki bugün düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'nın nasıl cezalandırılacağı konusunda tartışmaların sürdüğünü ve Rus petrolü hakkında yetkililer arasında iç tartışmaların devam ettiğini söyledi.
Rusya: Rus petrolünün yasaklanması 'felaket sonuçlara' yol açar
İngiltere Başbakanı Boris Johnson dahil bazı Batılı liderler, Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'ya yaptırımları artırmak ve Avrupa'nın Rus petrolüne bağımlılığını azaltmak için baskı yapıyor.
Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rus petrolünün Avrupa'ya teslimatının ikamesinin bir yıldan fazla süreceğini söyledi.
Novak, Rus petrolünün yasaklanmasının küresel pazar için "felaket sonuçlara" yol açacağını ve petrol fiyatının varil başına 300 doların üzerine çıkabileceğini söyledi.
Brent ham petrolünün fiyatı pazartesi günü erken saatlerde varil başına 139 dolara ulaştı. Yaklaşık son 14 yılın en yüksek düzeyine ulaşan varil fiyatı gün içinde 125 dolar civarına düştü.
Beyaz Saray: ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere, işgalin 'Rusya’ya maliyetini' artırmakta kararlı
Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile Fransa, Almanya ve İngiltere liderlerinin, Ukrayna'yı "sebepsiz ve haksız" işgalinin Rusya'ya maliyetini artırmaya devam etme kararlılıklarını teyit ettiklerini açıkladı.
Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson pazartesi günü video konferans yoluyla görüşme yaptı.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, liderlerin "Ukrayna'ya güvenlik, ekonomik ve insani yardım sağlamaya devam etme taahhütlerinin altını çizdiği" belirtildi.
BBC TÜRKÇE