BMC’nin otobüsü ile Baksı Müzesi’ne taşınacak

Bayburt ve çevre illerde yaşayanlar

BMC’nin otobüsü ile Baksı Müzesi’ne taşınacak


Bayburt ve çevre illerde yaşayanlar

BMC’nin otobüsü ile Baksı Müzesi’ne taşınacak

Dünyanın en sıra dışı müzelerinden biri olan ve geleneksel sanatlarla modern sanatları buluşturan Baksı Müzesi ile Türk otomotiv sanayisinin lider şirketlerinden BMC, Bayburt ve çevre illerde yaşayan insanların kültür sanatla buluşması için güçlerini birleştirdi. BMC, bölge halkının Baksı Müzesi’ne ulaşımını sağlayabilmek için müzeye otobüs hediye etti.

Bayburt’ta şehrin 45 kilometre dışında, tepenin üzerine kurulu özgün bir kültürel etkileşim merkezi olma görevi üstlenen Baksı Müzesi, var olduğu coğrafyaya değer katmaya devam ediyor. Türk otomotiv sanayisinin lider şirketlerinden olan ve 50 yılı aşkın süredir Türkiye için durmaksızın çalışan BMC de Baksı Müzesi’ne tam destek veriyor. Bayburt ve civar bölgelerin zorlu coğrafyasında yaşayan halk, bundan böyle BMC’nin hediye ettiği otobüs ile kültür-sanatla buluşmak üzere Baksı Müzesi’ne ulaştırılacak.

Baksı Müzesi’nin odağı insan ve onun değerleridir

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin KOÇAN, müzeye hediye edilen otobüsün Bayburt ve çevre iller için önemini şu sözlerle aktardı:

“Baksı Kültür Sanat Vakfı, müzecilik çalışmalarına Anadolu’nun en küçük ili olan Bayburt’a 45 km mesafede, eski adı Baksı olan Bayraktar Köyü’nde başladı. 2010 yılında kapılarını açan Baksı Müzesi’nin o bölgede kuruluşu bir tesadüf değildir. Bölgenin kültürel yabancılaşma sorunlarına, yoğun göç nedeniyle ortaya çıkan sosyal erozyonun yarattığı kırılmalara ve kaosa çözüm bulmak amaçlanmıştır. Baksı Müzesi’nin odağı her zaman insan ve onun değerleri oldu. Farklı modellerle farklı bölgelere kurulmuş ya da merkezlerde tekrar edilmiş montaj kurumların, sanat ve insan ilişkisine katacağı enerjinin sorgulanmasına sebep olan Baksı Müzesi, Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde bir tepenin üstünde insana ulaşabilmek için kuruldu. Fakat iletişim yalnızca niyetle gerçekleşemez, iletişimin araçlarına da gereksinim duyulur. Baksı Müzesi’nin çevre dağlara ve kentlere ulaşabilmesi için BMC’nin sağladığı özel bir imkan, dağlara giden dolambaçlı yollarla müzeyi birbirine yaklaştırdı. Bu büyük olanak Baksı’nın insana ulaşabilmesi için tıkalı gibi görünen ana yolları trafiğe açarak büyük bir toplumsal amaca hizmet etmiş oldu. BMC’nin Baksı Müzesi’ne verdiği bu değer, gelecek nesiller için çok önemli sonuçlar doğuracaktır. Müzemiz ve tüm bölge halkı adına BMC’ye teşekkür ediyorum.”

Bölge insanının kültür sanat ile buluşması için yaptıkları yatırımdan dolayı memnuniyetlerini ifade eden BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk ise şöyle konuştu:

“Türkiye’nin lider yerli ve milli markası BMC olarak, kuruluşumuzdan bugüne yarım asırdır her adımımızı ülkemizin geleceği için atıyor ve hiç durmadan ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz. 1964’ten bu yana sahip olduğumuz uzmanlık ve bilgi birikimimizi, dinamik ve güçlü insan kaynağımızla birlikte müşterilerimizin beklentileri ve geleceğe dönük ihtiyaçlarını öngörerek yürüttüğümüz çalışmalarımız için kullanıyoruz. Tüm bunları yaparken, çalışanlarımıza ve müşterilerimize duyduğumuz sorumluluk kadar milletimize karşı da büyük bir sorumluluk taşıdığımızı hiçbir zaman unutmuyoruz. Baksı Müzesi gibi vatanını ve insanı seven gönüllülerin öncülüğünde kurulmuş, tek amacı topluma yarar sağlamak olan bir projeye destek vermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Baksı Müzesi’ne teslim ettiğimiz otobüsün Bayburt ve civar bölgelerdeki insanımıza hayırlı olmasını dileriz.”