Çeşitliliğe önem veren şirketler daha başarılı oluyor…

İş hayatında kadınların varlığı başarıda büyük rol oynuyor

Çeşitliliğe önem veren şirketler daha başarılı oluyor…




Çeşitliliğe önem veren şirketler daha başarılı oluyor…

İş hayatında kadınların varlığı başarıda büyük rol oynuyor

Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Berna Galipoğlu, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından 8 Temmuz’da gerçekleştirilen Women I Future webinar’ında iş hayatında kadınların ve çeşitliliğin oynadığı rolün önemini aktardı.

İş hayatında kadınların varlığını artırmanın ve konumunu iyileştirmenin ekonomik ve sosyal göstergelerde yaratacağı etkiye odaklanan Sürdürülebilirlik Akademisi, geleceği kadınlarla birlikte ve eşitlikle inşa etmek için Women I Future webinar serisini başlattı. Serinin ilk buluşması, 8 Temmuz’da Hepsiburada’nın sponsorluğunda gerçekleştirildi. Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Berna Galipoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmayla görüşlerini katılımcılarla paylaştı. 

 

Çeşitlilik ve kapsayıcılığın gücü: 1+1=3

İş hayatında kadınların varlığını artırmaya ve çeşitliliğe dikkat çeken böyle önemli bir etkinlikte konuşmacı olarak yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Berna Galipoğlu, “Yapılan araştırmalar çeşitliliğe önem veren şirketlerin diğerlerine göre çok daha başarılı olduklarını gösteriyor. Kapsayıcı bir kültüre sahip olan şirketler finansal hedefler bakımından 2 kat, yaratıcı ve çevik olmada 6 kat, iş hedeflerini gerçekleştirmede ise 8 kat daha başarılı oluyor. Araştırmalar farklı yetenekleri, kimlikleri ve yaratıcı düşünceye sahip olan kişileri ve kadınları işe çeken ve tutan şirketlerin yüzde 67 avantaj elde ettiklerini gösteriyor. Ben buna çeşitlilik ve kapsayıcılığın gücü, yani 1+1=3 diyorum. Eşitlik yalnızca daha adil bir hayat için değil, daha nitelikli, daha yaratıcı ve daha başarılı bir hayat için de gerekli” dedi.

 

Schneider Electric olarak bu konu ile ilgili ilk çalışmalara 2014 yılında başladıklarını ifade eden Galipoğlu, “Şirketimiz genelinde toplumsal cinsiyete dayalı eşit maaş politikası uyguluyoruz. Genç kadınlara yönelik staj, mentörlük ve istihdam olanakları yaratarak karşılaşılabilecek engellerin aşılmasında görev alıyoruz. Bugün dünya genelinde yönetim kadromuzun yüzde 30’u, Türkiye’de ise yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Sorumluluk alanımızı sadece şirket içi ve enerji sektörüyle sınırlı da görmüyor, toplum genelinde bir dönüşüm için çalışıyoruz. En kapsayıcı şirketlerden biri olma hedefiyle çıktığımız yolda, kendimize 2021-2025 senesi için belirli hedefler koyduk. Schneider Sürdürebilirlik Endeksi cinsiyet dengesi ilkeleri kapsamında; tüm yeni işe alımların yüzde 50'sini, ön saflardaki yöneticilerin yüzde 40'ını ve üst düzey yöneticilerin yüzde 30'unu kadınların temsil ettiği bir şirket haline gelmeyi amaçlıyor ve bu hedeflerle de cinsiyet dengesine olan bağlılığımızı güçlendiriyoruz. Çalışmalarımız ve görüşlerimiz bunlarla sınırlı değil. Bu konuda yürüttüğümüz çalışmalarımızı ve görüşlerimizi Women I Future etkinliğiyle daha ayrıntılı bir şekilde aktarma fırsatı bulacağız.” dedi.