CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİNDEN DEÜ’YE ÖVGÜ

BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK

CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİNDEN DEÜ’YE ÖVGÜ




CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİNDEN DEÜ’YE ÖVGÜ

DEÜ Kariyer Planlama Dersi Eğiticilerin Eğitim Programı açılışına video konferans yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, DEÜ’nün bu dersle ilgili ilk inisiyatif alan kurum olduğunu belirterek, “Vereceğiniz eğitimi sistemimize yükleyerek, ülkemizde aynı imkana sahip olmayan diğer üniversitelerin faydalanmasını sağlamayı arzuluyoruz” diye konuştu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Kariyer basamaklarını tırmanan öğrencilerimize, üniversitemizin yılların getirdiği birikim ve tecrübesi sayesinde ihtiyaç duydukları konularda destek veriyoruz” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama Dersi Eğiticilerin Eğitimi Programı, Rektörlük 15 Temmuz Şehitler salonunda düzenlenen açılış oturumu ile başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Üst Yönetimi ve akademisyenlerin katıldığı programa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay video konferans yöntemiyle bağlandı. Kariyer Planlama Koordinatörlüğü ile Akademik ve Kişisel Gelişimi Destekleme Uygulama ve Araştırma Merkezinin işbirliğinde düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversite yönetimi olarak üzerinde titizlikle durduğumuz bu konuda, Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler birimimiz, öğrencilerimize iş hayatına atıldıkları dönemlerde yardımcı olmakta; ihtiyaç duydukları konularda onlara destek vermektedir” dedi. Rektör Hotar, “Çevrimiçi danışmanlık hizmetinden paydaşlarımızla koordinasyonun sağlanmasına kadar birçok noktada hizmet sunan birimimiz, yılların getirdiği birikim ve tecrübe sayesinde öğrencilerimizin kariyer planlarını doğru şekilde çizmelerine yardımcı olmaktadır” ifadelerini kullandı.

BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Lisans programlarında zorunlu ders olarak yer alacak Kariyer Planlama Dersi ile öğrencilerimizin bu konudaki temel kavramları öğrenmesini, kariyer planlama sürecine ilişkin yetkinlik kazanmalarını, sebep sonuç ilişkisi içinde iş dünyasının beklentilerini fark etmelerini arzuluyoruz. Tutum ve davranışların kazandırılması eğitime bağlı bir konu. Dolayısıyla devletimizin bu noktadaki girişimleri de bizler için referans teşkil ediyor. Bu bağlamda Üni-Veri, Yetenek Her Yerde, Staj Seferberliği, Uzaktan Eğitim Kapısı, Danışman Bilgi Sistemi gibi stratejik öneme sahip ulusal projeleri gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisimizin önerdiği içerikten hareketle tasarlanan Kariyer Planlama Dersi’ni de geleceğimize ilişkin son derece özel bir adım olarak görüyoruz. Temel eğitimden yükseköğretime kadar; insan hayatını yücelten bütün konularda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımını hepimiz biliyoruz. Değerli hocalarımız, bu eğitimlerin sonucunda kendi derslerinizde, istihdamdan iş hayatına; mesleki yetkinlikten iletişim becerilerine kadar birçok kavramı, detaylı şekilde anlatma fırsatı bulacaksınız. Ancak sizlerden istirhamım sadece bunlarla sınırlı kalmamanızdır” diye konuştu.

DEÜ ÖRNEK OLDU

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın Cumhurbaşkanlığı projelerini yakından takip etmesinden duydukları memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, “Yaptığınız eğitim faaliyeti Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli. Ne yazık ki kurumların çok azı bu eğitimi veriyor. Üniversiteniz bu konuda hızla inisiyatif aldı. İlk defa bir üniversite bu konuda eğiticilerin eğitimi programı düzenliyor. Bu bakımdan hocamızı ve sizleri kutluyorum. Çünkü birçok üniversitemiz dersi planlayabilmiş değilken, siz eğiticilerin eğitimi gibi bir yola girdiniz. Bu işi ne kadar ciddiye aldığınızı görmek açısından son derece önemli” dedi. Atay, yapılan eğitimlerin kayıt altına alınarak kendi sistemlerine yüklenip aynı imkanlara sahip olmayan kurumların kullanıma açılmasını teklif etti.