Ege, ERASMUS+ ailesinin lider üniversitesi olmayı sürdürüyor
“Türkiye’nin en çok değişim gerçekleştiren üniversitelerinden birisi”
Avrupa Komisyonu, EÜ’nün “Yükseköğretim ERASMUS+ Beyannamesi” başvurusunu 100 üzerinden 100 puanla kabul etti
Ege, ERASMUS+ ailesinin lider üniversitesi olmayı sürdürüyor
İZMİR(Ege Ajans)- Avrupa Komisyonu, Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nün ECHE (Yükseköğretim ERASMUS+ Beyannamesi) başvurusunu, 100 üzerinden 100 puan ile derecelendirerek kabul etti. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz; yenilenen ECHE belgesi ile 2027 yılına kadar ERASMUS+ ailesinin lider üniversitelerinden birisi olmaya devam edecek” dedi.
Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan, 2021-2027 yılları arasında geçerliliğini sürdürecek olan ECHE (Erasmus+ Charter for Higher Education- Yükseköğretim Erasmus+ Beyannamesi) başvurusu Avrupa Komisyonu tarafından 100 üzerinden 100 tam puan ile derecelendirildi. Yenilenen ECHE belgesi ile 2027 yılına kadar ERASMUS+ ailesinin lider üniversitelerinden birisi olmaya devam edecek olan Ege Üniversitesi, yeni proje fırsatları ve iş birlikleri sağlayarak, mevcut olanları ise daha da güçlendirecek.
Ege Üniversitesinin 2023 vizyonu kapsamında, uluslararası tanınır bir araştırma üniversitesi olma hedefi ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, küreselleşmenin getirdiği değişimlerin bilinci ile uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine ve çeşitlendirilmesine büyük önem veriyor. Ülkemizin eğitim alanında uluslararası arenada hak ettiği konuma yükselmesi için üniversitemiz, üzerine düşen yükümlülüklerin ve görevlerin bilinciyle bir yandan uluslararası ortaklıklarını güçlendirirken diğer yandan da hareketlilik faaliyetlerini nicelik ve nitelik olarak artırıyor. Üniversitemiz, YÖK’ün ‘2018-2022 Dönemi Yükseköğretim Uluslararası Strateji Belgesi’ne göre uluslararasılaşmada pilot üniversite seçildi. Uluslararasılaşma konusundaki gelişmeleri hızlandırmak amacıyla üniversitemizde 2018 yılında yeni bir yapılanmaya giderek Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nü kurduk. Bu doğrultuda uluslararası arenada eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirmede karşılıklı iş birliğini artırmak için yurt dışından üniversitelerle önemli protokoller yapıyoruz. Amacımız stratejik planımızda da yer verdiğimiz, çok kültürlü bir kampüs hayatı oluşturmak için uluslararası öğrenci ve yabancı uyruklu öğretim elemanı sayımızı her geçen yıl artırmak. Bu kapsamda da Erasmus+ Değişim Programı ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimine özel önem veriyoruz” diye konuştu.
“Türkiye’nin en çok değişim gerçekleştiren üniversitelerinden birisi”
Ege Üniversitesinin, Erasmus+ Programı çerçevesinde öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliği açısından Türkiye’nin en çok değişim gerçekleştiren üniversitelerinden birisi olduğunu vurgulayan Rektör Budak, “Öğrencilerimiz, Erasmus+ Programının yanı sıra yurtdışındaki anlaşmalı üniversitelerde eğitim görebilmelerini sağlayan Mevlana, Orhun ve Farabi programlarından da faydalanabiliyor. Son yıllarda hayata geçirdiğimiz uygulamalar ve yaptığımız ikili anlaşmalar neticesinde üniversitemiz, ulusal ve uluslararası tanınır, küresel ölçekte tercih edilen bir yükseköğretim partneri konumuna yükseldi. Uluslararasılaşma vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı istikrarlı bir şekilde ilerleterek ülkemizin yurt dışındaki görünürlüğüne ve gücüne katkı sağlayamaya devam edeceğiz” dedi.