Egeli bilim insanları eğitimcilere çevrimiçi öğrenme platformu hazırlayacak

 Yükseköğretimde Mühendislik Öğretmenleri için  Çevrimiçi Yaratıcılık Eğitimi

Egeli bilim insanları eğitimcilere çevrimiçi öğrenme platformu hazırlayacak


Egeli bilim insanları eğitimcilere çevrimiçi öğrenme platformu hazırlayacak

 Yükseköğretimde Mühendislik Öğretmenleri için  Çevrimiçi Yaratıcılık Eğitimi

 İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesinin ortağı olduğu ve Danimarka Ulusal Ajansı tarafından fonlanan Teaching Creativity Online for HE Engineering Teachers (TICON) projesi, Erasmus+ Programı Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklık Projeleri (KA226) çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Farklı ülkelerden birçok akademisyeni bir araya getiren uluslararası ve multidisipliner bu değerli eğitim projesinin Türkiye ayağını üniversitemiz bilim insanları oluşturuyor.  Akademisyenlerimiz, Danimarka, İspanya, İrlanda üniversiteleri ile ortak yürütecekleri proje ile yükseköğretimde mühendislik öğretmenleri için uluslararası, çevrimiçi bir öğrenme platformu hazırlayacaklar. Proje ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi, tüm dünyaya farklı dillerde hizmet verecek bir çevrimiçi öğrenme platformu hazırlanması projesinde Danimarka, İspanya, İrlanda ile ortak eğitim programı geliştirecek. Türkiye ayağı yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Andiç Çakır ve Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fırat Sarsar’ın yaptığı TICON projesi, Erasmus+ Programı Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklık Projeleri (KA226) çağrısı kapsamında 299.965 Euro bütçeyle destekleniyor.

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, “Danimarka’dan University of Southern Denmark’ın yürütücüsü olduğu “Teaching Creativity Online for HE Engineering Teachers (TICON)” projesinde; İspanya’dan EOLAS S.L, Almanya’dan Hochschule der Medien, İrlanda’dan National University of Ireland Galway ve Türkiye’den Ege Üniversitesi ortak olarak yer alıyor. Farklı ülkelerden eğitimcileri, mühendislik öğretmenlerini, öğretim teknolojisi uzmanlarını ve yaratıcılık konusunda uzman kişileri bir araya getiren projenin temel amacı; mühendislik öğretmenlerinin çevrimiçi eğitimde karşılaştıkları zorlukları ve eksikliklerini tespit etmek ve öğretmenleri uygun pedagojik yaklaşımlarla dijital öğretim açısından geliştirmektir. Bunun sonucu olarak, özellikle dezavantajlı öğrencilerin çevrimiçi eğitimlere katılmasına veya farklı bölge ve ülkelerden öğrenci gruplarının birlikte öğrenme ve birlikte geliştirme odaklı yenilikçi projelere ve işbirliğine fırsat tanıyacaktır” dedi

Doç. Dr. Fırat Sarsar ise  “2021-2023 yılları arasında devam edecek bu proje sayesinde uzaktan eğitim ve yenilikçi öğretim teknolojileri aracılığı ile mühendislik öğretim elemanlarına yönelik tüm dünyaya farklı dillerde hizmet verecek bir çevrimiçi öğrenme platformunun hazırlanması hedefleniyor” diye konuştu.