Erdoğan ile Bahçeli anlaşabilecek mi?

Yeni partiler için iki ismin de hedefleri farklı

Erdoğan ile Bahçeli anlaşabilecek mi?


Erdoğan ile Bahçeli anlaşabilecek mi? Yeni partiler için iki ismin de hedefleri farklı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, yeni kurulan Gelecek Partisi ile DEVA Partisine ilişkin MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedeflerinin farklı olduğunu söyledi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte AKP'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Euronews Türkçe'de yazdığı yazıda milletvekili transferini önlemeye dönük bir çıkışın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan açısından farklı hedefleri olduğunu söyledi.

Üstün, yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"MHP lideri Devlet Bahçeli'nin vekil transferine ilişkin çıkışı konusunda ise, demokratik kuralları, hukuk devleti ilkelerini önemsemez hale gelmişseniz, tek hedefiniz partideki koltuğunuzu ve ülkedeki iktidarınızı korumak olursa, seçim kanunlarını akıl dışı tekliflerle değiştirmeye kalkışabilirsiniz.
Milletvekili transferini önlemeye dönük bir çıkışın, Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açısından farklı hedefleri var.

AMAÇLAR FARKLI

Milletvekili transferini önlemeye dönük bir çıkışın, Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açısından farklı hedefleri var. Bahçeli, Gelecek Partisi'nin gerçekten seçimlere katılamamasını istiyor olabilir. Zira, Bahçeli'nin Partisi, AK Parti'nin tabanından besleniyor. İstiyor ki, alternatif partiler ortaya çıkmasın, orta vadede AK Parti'den ayrılan seçmen MHP'ye gelsin. Uzun vadede AK Parti'nin dağılmasıyla birlikte AK Parti'nin yasal mirasçısı olmak istiyor.

Erdoğan ise aynı işi farklı sebeplerle istiyor. Aslında Erdoğan vekil transferini yasaklayarak Gelecek Partisi'nin seçimlere girmesini engelleyemeyeceğini bilecek kadar tecrübeli bir siyasetçi. Erdoğan'ın hedefi, kendi grubunu kanun zoruyla bir arada tutabilmek. AK Parti önceden reformcu bir partiydi. Gündemi belirler, hedefler koyardı. Artık AK Parti diye bir oluşum kalmadı. Sadece Erdoğan var.
Erdoğan grubunu bir arada tutabilmek için Bahçeli'nin anti-demokratik teklifine sıcak bakmış görünüyor. Oysa AK Parti en fazla vekil transferi yapan parti.

"DENİZ BİTTİ"

Gelinen noktada deniz bitti. Erdoğan grubunu bir arada tutabilmek için Bahçeli'nin anti-demokratik teklifine sıcak bakmış görünüyor. Oysa AK Parti en fazla vekil transferi yapan parti. İktidar koalisyonu, milletvekillerinin partilerinden istifasını ve başka bir partiye geçmesini "ahlaksızlık" olarak değerlendiriyor. AK Parti 2001 yılında kurulduğunda milletvekili transferleriyle hayat bulmuştu ve o dönemde bağımsızlardan, Doğru Yol Partisi'nden, ANAP'tan 51 milletvekili transfer ederek Meclis'te hatırı sayılır bir grup kurmuştu. Sonraki dönemlerde de milletvekili transfer şampiyonluğunu hiçbir partiye bırakmadı. Üç ay önce son transferini de yine AK Parti yaptı.

Bu vesile ile dört başı mamur, yeni, demokratik, çağdaş bir Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu hazırlayalım. İktidar iyi niyetli ise, bu teklifimize olumlu yanıt verir. Böylece giderayak ülkemize de faydalı bir iş yapmış olurlar."

Kaynak: Erdoğan ile Bahçeli anlaşabilecek mi? Yeni partiler için iki ismin de hedefleri farklı