FETÖ kurumu yöneticilerine var ona yok: "Bunun adı modern işkence"

"MODERN İŞKENCE"

FETÖ kurumu yöneticilerine var ona yok: "Bunun adı modern işkence"


FETÖ kurumu yöneticilerine var ona yok: "Bunun adı modern işkence"

Atilla Taş Odatv'ye konuştu: "Ekmeğimle oynuyorlar..." Gürkan Karakullukçu yazdı...

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanması kapsamında Yargıtay'ın "örgüte üye olmak" ve "örgüte yardım" suçlarından cezalarını bozduğu aralarında şarkıcı Atilla Taş'ın da bulunduğu 8 sanığın yargılandığı davada, Atilla Taş dışındaki 7 sanığın adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verildi. Serbest bırakılan isimler ise dikkat çekti.

HABERDAR, ROTAHABER, TÜRK SOLU...

Peki adli kontrol tedbirleri kaldırılan isimler kimler?

Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türk Solu Gazetesi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu ise Ergenekon Davası sürecinde sıkça gündeme gelen "Ordu Göreve" pankartını açan grubun başındaki isimdi. Yandaş medya aylarca bu pankartı haberlerine taşımıştı. Bu pankart nedeniyle pek çok kişi gözaltına alınmış, sadece bu dergiye ve Gökçe Fırat’a dokunulmamıştı.

Ahmet Memiş, FETÖ’nün yayın organı olduğu gerekçesiyle kapatılan Haberdar sitesinin haber koordinatörü...

Ünal Tanık, FETÖ yayın organı olduğu gerekçesiyle kapatılan rotahaber.com'un sahibi…

ATİLLA TAŞ'TAN ODATV'YE AÇIKLAMA

Konuyla ilgili sanatçı Atilla Taş, Odatv'ye açıklamalarda bulundu.

Kendisiyle ilgili adli tedbir kararının kaldırılmamasının şahsı bir mesele olduğunu söyleyen Taş, "Talimat aldıklarını düşünüyorum. Adalet Bakanlığı'nın çevirisini kabul etmediler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM) kararını verdi. Beni uzattıkça uzatıyorlar. Korkuyorlar benden ya da kinlenmişler" ifadelerini kullandı.

"MODERN İŞKENCE"

Yurtdışından çok sayıda konser ve tiyatro teklifi aldığını ancak adli tedbir kararı yüzünden gidemediğini aktaran Taş, "Ekmeğimizle oynuyorlar. 'Yurtdışına gitme, seninle uğraşacağız' diyorlar. Bunun adı modern işkence. Fethullahçıların adli tedbir kararını kaldırıyorlar, bana terörist muamelesi yapıyorlar. Ama biliyorum bunlar gidecek, ben kalacağım" dedi.

DAVADA NELER OLDU

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan 3'üncü duruşmaya, tutuksuz sanıklar Ünal Tanık, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Ahmet Memiş, Yetkin Yıldız ve Ali Akkuş avukatlarıyla katıldı. Duruşmaya gelmeyen sanık Atilla Taş'ı avukatı temsil etti.

AİHM'İN TAŞ HAKKINDAKİ "İHLAL" KARARI HATIRLATILDI

Atilla Taş'ın avukatı Sevgi Kalan, müvekkilinin attığı tweetlerle ilgili suç unsuru oluşmadığını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Taş ile ilgili "ihlal" kararı verdiğini belirterek bu kararın dikkate alınması gerektiğini söyledi. Avukat Kalan, suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle müvekkili hakkında ayırma ve beraat kararı verilmesini talep etti.

SANIKLAR ADLİ KONTROLLERİNİN KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

Duruşmada ayrıca tanıklar da dinlendi. Sanıklardan Ali Akkuş'u tanıdıklarını beyan eden 3 tanık, bu kişinin Zaman gazetesinde herhangi bir örgütsel bağ değil profesyonel iş kapsamında çalıştığını ve FETÖ ile ilgili bir propagandasına rastlamadıklarını söyledi. Diğer tanıklar da sanıklardan Ünal Tanık ve Yakup Çetin'in FETÖ'yle ilgili herhangi eylemlerine şahit olmadıklarını söylediler. Tanık beyanlarına karşı savunması sorulan sanık Ali Akkuş, Zaman gazetesinden başka bir yerde çalışmadığını ve bu gazete kapandıktan sonra gazeteciliği bıraktığını söyledi. Söz alan diğer sanıklar Ahmet Memiş, Ünal Tanık, Yetkin Yıldız ve Yakup Çetin, adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması talebinde bulundu.

ADLİ KONTROL TEDBİRLERİ KALDIRILDI

Mahkeme heyeti, haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanan sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Ünal Tanık, Yetkin Yıldız, Yakup Çetin, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Cemal Azmi Kalyoncu'un adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına hükmetti.

ATİLLA TAŞ'IN DURUŞMASI ERTELENDİ

Sanıklardan Atilla Taş'ın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddeden yargılanması için Adalet Bakanlığı'ndan izin beklenmesini dikkate alan heyet, bu suçlama yönünden savunması henüz alınmayan Atilla Taş hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamına karar verdi.  Atilla Taş yönünden dosyanın ayrılması talebini ise daha sonra değerlendirilmesine karar veren heyet, duruşmayı 17 Şubat'a erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin, "örgüt üyeliği" ve "darbeye teşebbüs" suçlarından haklarında dava açılan 20'si tutuklu 29 sanığın yargılandığı davayı 8 Mart 2018'de karara bağlamıştı. Firari sanıklar Bülent Ceyhan, Said Sefa ile Emre Soncan hakkındaki davanın bu dosyadan ayrılmasına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Muhterem Tanık'ın beraatini kararlaştırmıştı.

25 SANIK CEZA ALMIŞTI

Sanık Atilla Taş'ın, "örgüte yardım etmek" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, aynı suçtan sanık Murat Aksoy'un da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Diğer sanıklar Abdullah Kılıç, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Yakup Çetin ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nu üzerlerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezalarına çarptırmıştı. Mahkeme heyeti, sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Muhammet Sait Kulaoğlu, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yetkin Yıldız, Cuma Ulus ve Davut Aydın'ın da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırmıştı.

YARGITAY 8 SANIK HAKKINDAKİ HÜKMÜ BOZMUŞTU

Yargıtay 16. Ceza Dairesi de 6 Mart 2020'de sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Cemal Azmi Kalyoncu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız ve Atilla Taş yönünden verilen hükümlerin bozulmasına karar vermişti. Diğer 17 sanık hakkında verilen cezalar ise onanmıştı.

Gürkan Karakullukçu

Odatv.com