HASTALIĞI VE AMELİYAT KAYGISI TAVI İLE SON BULDU
“Ameliyat endişem bu yöntemle sona erdi”
HASTALIĞI VE AMELİYAT KAYGISI TAVI İLE SON BULDU
Kayseri’de yaşayan 72 yaşındaki Hasan Güneş, göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile doktora başvurdu. Aort kapağında sorun tespit edilen Güneş’e kapak değişimi ameliyatı önerildi. Açık kalp ameliyatı olmak istemeyen hasta Memorial Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Namık Kemal Eryol tarafından gerçekleştirilen TAVI işlemi ile sağlığına kavuştu.
“Ameliyat endişem bu yöntemle sona erdi”
2 çocuk babası emekli Hasan Güneş, hastaneye o kadar önemsemediği şikayetlerle gidip hayati bir problemi olduğunu öğrendiğinde çok endişelendiğini belirterek “ Vakit kaybetmeden tedavi olmalıydım. Bu konudaki en uygun isim ve hastaneyi araştırırken Prof. Dr. Namık Kemal Eryol’un adını duydum. Hemen kendisine muayene oldum ve anjiyo da yapıldıktan sonra konseye girdim. Doktorumuz bu süre zarfında benimle çok ilgilendi. Bütün kaygılarımdan kurtulmamı sağladı” dedi.
“1 saatte yeni bir yaşama kavuştum”
Hasan Güneş’e açık ameliyat yerine girişimsel kardiyolojinin en özellikli işlemlerinden biri olan ve hastalara ameliyatsız bir tedavi seçeneği sunan TAVI yöntemi önerildi.
Güneş, “Bu yöntem hakkında hiç bir şey bilmiyordum ama doktorum bana tüm detayları ile anlattı. 1 saat gibi bir sürede işleme girip çıktım. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum, sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Namık Hoca ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
.
Açık kalp ameliyatı yerine TAVI
TAVI yönteminin; hastanın göğsü açılmadan, kasık damarından girilerek aort kapağının değiştirilmesi işlemi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Namık Kemal Eryol, “Bu uygulama kalpte aort kapak darlığı olan hastaların açık kalp ameliyatı ile tedavi edilmeleri riskli bulunduğunda ve özellikle yaşlı hastalarda tavsiye edilen bir girişimdir. Göğüs açılmadan ve kalp durdurulmadan kapalı yöntem ile gerçekleştirilir. Kasık bölgesine lokal anestezi yapılarak atar damar içerisine bir iğneyle girildikten sonra yeni kapak damar içerisinde ilerletilir ve daralmış olan kapağın üzerine yerleştirilir” dedi.
Prof. Dr. Eryol, Hasan Güneş’in tedavi süreci ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: Hastamız da açık kalp ameliyatı olmak yerine TAVI işlemine onay verdi. Yaklaşık 1 saat süren işlemin ardından 2 gün hastanede kontrol altında tutuldu. Şimdi tüm şikayetlerinden kurtuldu ve düzenli takiplerle yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürebilecek. Hastalara büyük konfor sunan bu yöntemim daha da yaygınlaşması gerektiği düşüncesindeyim.