İBB Şehir Tiyatroları, 44. İsmet Küntay Ödülleri’nden 3 ödüle layık görüldü.

“Ocak'ta Bahar” adlı oyundaki başarılı ışık tasarımı nedeniyle Osman Aktan'a verildi.

İBB Şehir Tiyatroları, 44. İsmet Küntay Ödülleri’nden 3 ödüle layık görüldü.




Sahnelediği klasik ve çağdaş tiyatro oyunlarıyla seyirciden büyük ilgi gören İBB Şehir Tiyatroları, 44. İsmet Küntay Ödülleri’nden 3 ödüle layık görüldü.


Oyun yazarı İsmet Küntay adına, yıllardır aralıksız olarak sürdürülen 'İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri' 20 ayrı dalda kazananlarını açıkladı. Kadıköy Büyük Kulüp’te düzenlenen 44. İsmet Küntay Ödül Töreni’nde 3 ayrı ödül alan İBB Şehir Tiyatroları büyük gurur yaşadı.


Yılın En Başarılı Dramaturg Ödülü, tiyatro sanatı için özel ve öznel bir yeri bulunan dramaturji dalındaki başarılı çalışmaları nedeniyle Hilmi Zafer Şahin'e, Yılın En Başarılı Çocuk Oyunu Ödülü Dersu Yavuz Altun'un yazdığı ve yönettiği “Benim Güzel Pabuçlarım” adlı oyuna, Yılın En Başarılı Işık Tasarımı Ödülü Duşan Kovacevic'in yazdığı, M. Nurullah Tuncer'in yönettiği, “Ocak'ta Bahar” adlı oyundaki başarılı ışık tasarımı nedeniyle Osman Aktan'a verildi.


Gazeteci Yazar Hayati Asılyazıcı’nın Seçici Kurul Başkanlığı’nı sürdürdüğü, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan, Oğuz Turgay, Emine Şahinkaya’dan oluşan “İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu”, 2018-2019 tiyatro döneminde sahnelenen oyunlar arasında yaptığı değerlendirme sonucunda, kazananları belirledi.


Hilmi Zafer Şahin’e verilen Dramaturg ödülü; tiyatro tarihçisi, incelemesi ve kuramcılarının oyun metni üzerindeki çalışmalarını ve sonra da oyunun sahneye konuluşu açısından sanatsal bilgileri kapsıyor.


OCAK’TA BAHAR


2. Dünya Savaşı’nda Yugoslavya adındaki ülkede büyük bir değişim başlıyor. 1995 yılında Emir Kusturica tarafından Underground (Yeraltı) ismiyle filme çekilen oyunda, 1940 yılından sonra kapalı kapılar ardında yaşanan açlık ve yokluk içinde umudun ve sevginin hikâyesi işleniyor. Savaşın yarattığı güç dengesinde sömürünün ve manipülasyonların yerini sorgularken çok kültürlülüğün yaşandığı bu topraklarda kardeşin kardeşi öldürmesine tanık olunuyor.


Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği oyunda Aslı Nimet Altaylar, Caner Çandarlı, Tankut Yıldız, Alp Tuğhan Taş, Gürol Güngör, Onur Şirin, Serap Doğan, Cihat Faruk Sevindik, Berk Samur, Çağlar Ozan Aksu, Hakan Gümüş, Destan Batmaz, Elyesa Çağlar Evkaya, Buğra Can Ildırışık, Hazal Uprak, Aslı Şahin, Damla Cangül Yiğit, Gül Yıldırım, Ayşe Günyüz Demirci, Mana Alkoy rol alıyor.

BENİM GÜZEL PABUÇLARIM (3+ Yaş)

Günün birinde sirke, bir robot palyaço gelir ve sevimli palyaço sirkten kovulur. Bu kadarıyla da kalmaz, parası olmadığı için çok sevdiği pabuçları elinden alınır. Palyaçomuz pabuçlarını geri almak için iş aramaya başlar. Girdiği işlerden çocuksu duyarlılığı nedeniyle bir bir kovulur. Pabuçlarına asla kavuşamayacağını düşünüp umutsuzluğa kapıldığında, imdadına çocuklar yetişir ve onların desteğiyle pabuçlarına ulaşır. Yeniden çocuklarla birlikte kahkaha dolu gösterisini gerçekleştirmeye devam eder.

Dersu Yavuz Altun’un yazıp yönettiği oyunda; Ayşe Günyüz, Çağrı Büyüksayar, Oğuzhan Oğuz, Gülsüm Alkan, Samet Silme, Sefa Turan rol alıyor.