İsmail Küçükkaya sordu, Meral Akşener her şeyi cevapladı: Gündem yaratacak açıklamalar

"ŞEHİR HASTANELERİNİ ALİ ERBAŞ'A BAĞLASINLAR"

İsmail Küçükkaya sordu, Meral Akşener her şeyi cevapladı: Gündem yaratacak açıklamalar


İsmail Küçükkaya sordu, Meral Akşener her şeyi cevapladı: Gündem yaratacak açıklamalar

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan İYİ Parti lideri Meral Akşener, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Akşener, idam tartışmasının işsizlik ve yoksulluğun konuşulmaması için gündeme getirildiğini belirtirken, "Getirsinler biz de kendi aramızda değerlendiririz." dedi.

Akşener, gerçekleştirdiği memleket ziyaretlerinde AKP'li seçmenlerin kulağına eğilip "Size haksızlık ettik, hakkını helal et" dediklerini ifade etti.

İktidarın ekonominin e'sinden anlamadıklarını belirten Akşener, "İktidar sıfır sorun demişti ama sıfır komşuya döndük." dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde; 

Koronada durum iyi değil. Bir kere bütün o kurallara uyuyorum, maske takıyorum, sosyal mesafeye dikkat ediyorum, dikkat etmeyenleri uyarıyorum. El teması kurmuyorum, C vitamini alıyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum.

Bu hafta zatürre aşısı oldum. Eskiden testi o kadar yaptırmıyordum ama illerden döndükten sonra test yaptırıyorum ekibimle birlikte. Biz açık havada geziyoruz, kapalı alanda toplantı yapmıyorum.

"ŞEHİR HASTANELERİNİ ALİ ERBAŞ'A BAĞLASINLAR"

AK Parti’nin yöneticilerinin hiçbir zaman geri adım atmadıkları tek bir konu vardır: Atatürk ve cumhuriyet değerleri.

Önce açılım yaptılar, geri adım attılar. Komşularla sıfır sorun dediler, sonra herkesle kavgalı oldular.

Diyanet de Atatürk’ün kurduğu bir kurum ve başında Ali Erbaş isimli biri var. Atatürk’ün kurduğu kurumun başındaki şahıs hepimizin eleştirdiği bir isim. Buradan Erdoğan’a bir önerim var. Ne kadar şehir hastanesi varsa hepsini Ali Erbaş’a bağlasınlar, belli ki çok yetenekli bir isim.

"BU KADAR AH ALINIR MI?"

Türkiye’de gençlerin araştırmalarda yüzde 70’ine yalını iş bulabilse yurt dışına gidebilecek. O gençler kurumlara müracaat edecekler 90 alacaklar, ama 60 alanı atayacaklar. Siz liyakatın olduğu ülkeyi gençlere sunmazsanız gençler de umudunu kesip yurt dışına giderler.

Milyonlarca gencin umuduyla oynanan bir durum. Daha vahimi var. Rektörlükte ya da belediyelerde özel kalem olarak başlıyorlar, sonra yüksek maaşlarla başka yerler terfi ediyorlar. Bu kadar ah alınır mı?

İslamiyet’in en önemli özelliği kul hakkıdır. Bunlardan Hz. Adem’in kıssasını duydunuz mu? Bunlar aynı zamanda ekonomik yolsuzluklara da neden oluyor.

"ÖĞRENCİ BAŞINA 10'AR BİN LİRA İŞLETME KREDİSİ VERİLSİN"

Eğitim konusu çok enteresan bir durum. Özel okullar ve devlet okulları var. Bunlar açılacak mı belli değil. Öğrencilerin ve velilerin sorularını yanıtlayacak bir bakan ortada yok.

Özel okullarda sektör 1 milyon 440 bin öğrenci almış. Doğrudan ve dolaylı olarak 750 bin eğitim sağlıyor. Yeni kayıtlarda yüzde 80’e varan düşüş var. Bu okullar tedbir alınmadığı durumda kapanır.

Biz ne öneriyoruz? Öğrenci başına 10’ar bin lira işletme kredisi verilmesini istiyoruz. Bir öğrencinin devlete maliyeti 1136 dolar. 10 bin lira verdiğiniz zaman devletin üzerindeki yükü de alırsınız. Ama bunu yapmayacaklar. Yapmayacaklarsa biz yapacağız inşallah. Esnaf nasıl kepenk kapatma durumundaysa aynı şey okullar için de geçerli.

"EKONOMİNİN E'SİNDEN ANLAMIYORLAR"

Kontollü fakirlik meselesi, iktidar partisi ve ortaklarının şuurlu yaptıkları bir durum olduğunu düşünüyorum. Esnafın biriyle görüştüm. Bir aparat satacak, bir telefon kılıfı satacak; kirayı ödeyemez. Ben bunun bilerek istenerek yapıldığına inanıyorum. Başkasını düşünemezsiniz.

Gerçeklikten kopmuş durumda, ekonominin E’sinden anlamıyorlar.

Ben niye gidiyorum ilçelere? Çünkü milletin sesini kimse duymuyor. Medya çok az kaldı. Sürekli tehditle karşı karşıyasınız. Göz yumulmasa o troller sizi linç edebilir mi?

Bu vatandaşın sesini duyurabileceği bir araç kalmadı. Ben onun için gidiyorum. Ben propaganda yapmaya gelmedim, o istemeye gelmedim, sizin sesinizi duyurmaya geldim diyorum.

Kendi imkanlarıyla iş bulmuş, bir hafta sonra Ak Partili ilçe başkanından icazet almadığı için işten atmışlar. Bu adam özel sektörde şoför. 23 yaşındaki oğlu da işsiz.

"İŞSİZLİĞİ VE FAKİRLİĞİ TARİF EDEMEM SİZE"

İş dünyası etkileniyor, üreten etikleniyor, işçiler, günlük çalışanlar etkileniyor. İşsizliği, fakirliği tarif edemem size. Bir aba eğiliyor kulağıma “4 senelik üniversite mezunu oğlum şu kadar yıl işsiz” Saray’da oturuyorsunuz, damadınızı bakan yapmışsınız.

Bakıyorsunuz, tedbirler hiç. Siz paket açmışsınız 5 müteahhidi korumak için. İnsanlar Bağ-Kur aidatlarını ödeyemiyorlar. Paralar yastık altına ve altına girdi. Bunlar ekonomiye dönseydi insanlara iş olarak dönerdi. His sisse senedi alın ama kayyum atamak gibi değil, sonra bunları satın bu para ekonomiye dönsün demiştik.

"İŞSİZLİK, YOKSULLUK KONUŞULMASIN DİYE İDAMI GÜNDEME GETİRDİLER"

İdam sayın Bahçeli’nin de Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde AB uyum yasaları çerçevesinde kaldırıldı. 7 Mayıs 2004 tarihli kanunda idam anayasadaki bütün kanunlarından çıkarıldı. Birinde Başbakan Yardımcısı Bahçeli, diğerinde başbakan Erdoğan, ikisi de bunu AB uyum yasaları için yaptılar.

Burada idam cezasından ziyade ortaklar şunu konuşmalı. Biz Avrupa Birliği yolculuğundan vaz mı geçtik? İkide bir bunun gündeme getirilmesi demek, biz bunu AB uyum yasaları çerçevesinde çıkardılarsa, neden bundan geri döneceklerini izah etmek durumundalar.

Emine Bulut’un evinden çıktığımda da sormuşlardı. Ben de bu tarz cinayetler için getirin kardeşim şahsen destek vereceğim demiştim. Erdoğan getirsinler hemen imzalarım dedi. Zaten sen söylemden milletvekilleri nefes alamıyor ki. Getirsinler biz de kendi aramızda değerlendiririz.

Bu tartışma işsizliği, yoksulluğun, Murat Ağırel’in Müyesser Yıldız’ın Barış Pehlivan’ın tutukluluğunun konuşulmasını engelliyor. Asıl vahim olanı şu: Milletvekilleri hazırlar getirir ama ortada böyle bir şey yok.

Bugün milli irade diyenler milli iradenin içini boşalttılar. çünkü meclisin bir kıymeti kalmadı.

Hukukun üstünlüğü, adaletin tam sağlanması, demokrasinin tam uygulanması, bu ucube sistemden vazgeçildiği, iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem ile tutuklu gazeteciler sorunu çözülebilir.

Hukukun üstünlüğü, adaletin tam sağlanması, demokrasinin tam uygulanması, bu ucube sistemden vazgeçildiği iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem ile tutuklu gazeteciler sorunu çözülebilir.

"AKP'Lİ SEÇMENLER 'SİZE HAKSIZLIK ETTİK' DİYORLAR"

Biz partimizi zaten değerler üzerinden kutuplaştıran anlayışı ortadan kaldırmak için kurduk. İnsan odaklı bir bakış açımız var. Bir yere gidince diyorum ki ben propaganda yapmaya değil sizi dinlemeye geldim. Şunu fark ediyorsunuz ki herkes aynı acıların içinde.

Bu makulde buluşmak sadece eleştirmek değil, çözüm önerilerini sunmak için çıkılan bu yolculuğun meyvelerini alıyoruz.

AKP'li seçmenler kulağıma eğilip size haksızlık ettik hakkını helal et diyorlar. İnsanlar birbirleriyle derin dostluklar kurmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Bunun yaptığınız zaman derin sorunlar ortadan kalkar.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ DURUM

Yunanistan ve Fransa’nın tutumu elbette Türkiye açısından bakıldığında kınanmalı ama biz buraya nasl geldik. Bu durumu konuşmalıyız ve iktidar bundan ders çıkarmalı. Monşerler ortadan kaldırılsın diye bir savaş başlatıldı. Dışişleri 150-200 yıllık bir hafızanın biriktiği bir yerdir.

Düşünün siz Macron’sunuz, ben Erdoğan. İkili ilişkiler kurmak iyidir ama bir yere kadar. Şahsi meseleler kızıştığı zaman durum böyle oluyor. Böyle bir dış politika olmaz. Dış politika, Türkiye'nin çıkarlarını ön planlanan alan bir diplomasi üzerine kurulmalı.

Güçlü bir ordunuzun olması lazım. Siz Ergenekonlardan balyozlardan başlayıp belli noktalarda sorunlar yaşamış. Kalkınma yolunda ilerleyen güçlü bir ekonomiye sahip bir ülke olmalısınız. Biz Türk ordusunu Mete Han’ın ordusu olarak tanımlarız. Coğrafya kaderdir diyorlar. Biz ekonomik coğrafya diyoruz. Biz burada 7 trilyon dolarlık bir sistemin içindeyiz.

Bu Türkiye’nin üretmek için muhteşem bir pazara sahip olması demek. İktidar sıfır sorun demişti ama sıfır komşuya döndük. Kıbrıs’ta, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin AB’ye girmesine veto hakkımız vardı. Biz, nasıl olsa Kuzey Kıbrıs’ı da alacaklar diye kaldırmıştık. O zaman rahmetli Denktaş bizi yapayalnız bıraktılar demişti.

"TÜRKİYE YALNIZLIĞI İLE BAŞ BAŞA"

Mısır ile tarihte Yunanistan ile ittifak yapabilme başarısını gösterdik. Mısır’a niye kızdık, Erdoğan Mursi’yi seviyordu, Sisi gelince küstük.

Keşke Mursi yerinde kalsaydı ama olmadı. Mursi’nin haklarını Birleşmiş Milletler’de sunmak başka bir şey, Sisi’ye küsmek başka bir şey.

Biz Libya ile imzalanan Mavi Vatan anlaşmasını destekledik. Ama Libya anlaşmayı parlamentodan geçiremedi. Türkiye değerli yalnızlığıyla baş başa.

Türkiye, sayın Erdoğan’ın kişisel ego ve kavgalarıyla yapayalnız hale geldi. Yunanistan ile savaş ilan edilebilir ama bunun getirisi, götürüsü hesaplanmalı.

Yunanistan meselesindeki duruma NATO’nun arabuluculuk etmesi lazım. Türkiye’nin diplomasinin tüm kurallarını işletip tüm gücüyle o masaya oturması lazım.

Sayın Erdoğan gitti sel bölgesinde insanların kafasına çay fırlattı. Devletin başı bir insan olarak maske takıp kurallara uymalıydı. Sonra gidip vatandaşı suçlarsanız bu olmaz. Biz Anıtkabir’e son derece az insanla gittik.

"SARAY'DAKİ MEMURLAR AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINI AZARLIYOR"

Türkiye, hem parasal hem de insan gücü olarak kendine yetebilecek bir ülke. Sadece yolsuzluğu, akraba kayırmacılığının ortadan kalkması lazım. Onun için partili cumhurbaşkanlığı sisteminden kurtulmamız lazım. Meclisin bir kıymeti kalmadı.

Saray’daki memurlar AK Parti Genel Başkan Yardımcılarını azarlıyor.

Türkiye’nin çözülemeyecek meselesi yok sadece tek adamlık yönteminin bitmesi lazım. Hem Sayın Babacan’a hem de sayın Davutoğlu’na hayırlı olsun ziyaretine gittim. Partilerin kuruluş sürecinde bu partilerin demokrasiye katkı sunacaklarını söyleyen bir genel başkanım. Tabi ki aramızda bir siyasi rekabet var.

"BU SİSTEM TÜRKİYE'Yİ 2023'E TAŞIYAMAZ"

Bizim ortak özelliğimiz bu ucube sistemin Türkiye’yi yoksullaştırdığı ve dış politikayı kötüye sürüklediği inancımız ve parlamenter sisteme geçiş düşüncemiz. 31 Mart İttifakı sadece İYİ Parti ve CHP arasındaydı. Bu ittifak genişler mi bunlar sonra konuşulacak bir konu. Biz bunu kendi aramızda daha konuşmadık.

Bu sistem Türkiye’yi 2023’e taşıyamaz diye bir öngörüm var. Neyse kartım ortada. Elbette çok isterim cumhurbaşkanlığını. Ama bu sistemden demokratik usullerle kurtulmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Kaynak Yeniçağ: İsmail Küçükkaya sordu, Meral Akşener her şeyi cevapladı: Gündem yaratacak açıklamalar