İstanbul’da 3.2 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü İstanbul’un Avcılar ilçesi olan deprem çevre ilçelerde de hafif şekilde hissedildi.

İstanbul’da 3.2 büyüklüğünde deprem


İstanbul’da 3.2 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi saat 16.55'te meydana gelen depremin yerin 4.8 kilometre altında olduğunu kaydetti.

Merkez üssü İstanbul’un Avcılar ilçesi olan deprem çevre ilçelerde de hafif şekilde hissedildi.

AFAD, İstanbul’daki depremin Bakırköy ilçesi açıklarında olduğunu duyururken, depremin yerin 6.54 kilometre altında geliştiğini paylaştı.

SON DEPREMLER LİSTESİ

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

KUZEY ANADOLU FAY SİSTEMİ (KAFS) BATI KESİMİNİN (MARMARA YANAL GENİŞLEME SİSTEMİ) ÖZELLİKLERİ

AFAD’ın resmi sayfasında yer alan bilgilere göre,

Saros Körfezi – Gaziköy (Tekirdağ) Fayı:
 Gelibolu yarımadasının doğusunda, Gaziköy-Saros körfezi arasında, yaklaşık 45 km uzunlukta ve K64D gidişli fay, Saros Körfezi-Gaziköy fayı olarak adlandırılmıştır (Kamil ve Şentürk 1983, Şaroğlu vd. 1987). Bu bölümde, kademeli sıçramalar yapan ve biribirini tamamlayan birçok sağ yönlü doğrultu atımlı fay bulunmaktadır. Gaziköy-Evreşe güneyi arasında fay, Eosen yaşlı birimler ile Miyosen-Pliyosen yaşlı birimleri birbirinden ayırır. Fay, Saros körfezi bölümünde 6 km’lik bir uzunluk boyunca alüvyonda izlenebilmektedir.

Marmara Denizi: KAF, Dokurcun vadisinden sonra, Sapanca-Çınarcık ve Geyve-Gemlik olmak üzere iki ana kola ayrılmaktadır. Marmara Denizi’ne ulaştıktan sonra gerek denizde gerekse batı Marmara bölgesinde KAF’ın devamı olarak yorumlanabilecek çok sayıda fay yer almaktadır (Şaroğlu vd. 1987). Marmara Denizi içinde çok sayıda bağımsız fakat birbirini tamamlayan fay yer almaktadır. Dokurcun vadisinden sonra iki ana kola ayrılan KAF’ın Geyve-Gemlik arasındaki D-B gidişli güney kolu Gemlik körfezinde Marmara Denizi içine girer. Şaroğlu vd. (1987), K65D gidişli Edincik-Çiftçeşmeler fayının Gevye-Gemlik fayının devamı olabileceğini ileri sürmektedir.

SÖZCÜ