Karamollaoğlu'ndan Bahçeli'nin AYM çağrısına tepki: Ülkede huzur kalmaz

BAHÇELİ'YE TEPKİ: MEMLEKETTE HUZUR KALMAZ

Karamollaoğlu'ndan Bahçeli'nin AYM çağrısına tepki: Ülkede huzur kalmaz




Karamollaoğlu'ndan Bahçeli'nin AYM çağrısına tepki: Ülkede huzur kalmaz

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Bahçeli'nin AYM çıkışına ilişkin “Ben mahkemelere uyacağım’ demiyor. O zaman o memlekette huzur olmaz” açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kanal 42 ve TV5'de yayınlanan Reaksiyon Programı’nda gazeteciler Muhammed Okur ve Rumeysa Zügül’ün sorularını cevapladı. 

Karamollaoğlu, anayasanın korunmasının AYM’nin görevi olduğunu, kararlarının bütün kurumları ve herkesi bağladığını belirterek, AYM’nin kapatılmasını istemenin, Türkiye’nin bir zulüm devleti hâline gelmesini istemek anlamına geleceğini ifade etti. 

BAHÇELİ'YE TEPKİ: MEMLEKETTE HUZUR KALMAZ

Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi de kapatılsın sözü 

Anayasayı korumanın Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) görevi olduğunu belirten Karamollaoğlu, aksine bir anayasa hükmü getirilmediği müddetçe AYM’nin verdiği kararların yargı organlarını da cumhurbaşkanını da Meclis’i de bağladığını vurguladı. Karamollaoğlu, ancak AYM bir karar verdiğinde cumhurbaşkanının ‘Ben o karar uymam’ diyebildiğine, ‘Karara uymam’ diyen bir hâkimi taltif edebildiğine işaret etti. 

Karamollaoğlu, şunları söyledi: 

“Cumhur İttifakı’nın bir başka (ortağı) da diyor ki, ‘Yaa bu Anayasa Mahkemesi de amma ileri gitti, kapatın bunu gitsin!’ Böyle bir memlekette adaletten söz edilebilir mi? Bu talepler, ‘Türkiye bir zulüm devleti hâline gelsin’ diyor. ‘Ben bir şey söylüyorsam doğrudur’.

Öyle diyor. ‘Anayasa Mahkemesi de nereden çıkmış? Kimmiş bunlar?’ Adalet diye bir derdi olmayan insandan adalet beklenir mi? Adalet diye bir derdi yok. ‘Ben dedim, mahkemeler bana uyacak’. ‘Ben mahkemelere uyacağım’ demiyor. O zaman o memlekette huzur olmaz.” 

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AYM’nin kapatılmasının olumsuz sonuçlara yol açabileceğini ifade ettiğinin hatırlatılması üzerine de şu değerlendirmede bulundu: 

“Ben, en azından Sayın Cumhurbaşkanının, müttefiki olan bir partinin genel başkanını, reddetmek istemiyor, ‘Bu ne demek ya? Ne demek Anayasa Mahkemesini kapatmak?’ demesi lâzım. Diyemiyor. Bağlı çünkü siyaseten. Siyaseten bağlı olduğu için bu kelimeleri benim gibi diyemez. O zaman da bu memlekette adalet yok demektir. ‘Anayasa Mahkemesi kapatılsın’.

Orada adalet olur mu? Bunun daha ötesine gitmez. Bunun detayına inip başka bir şey bulmak mümkün değil. Türkiye’de yargı, üzerine düşen vazifeyi yerine getiremiyor. Hükümet de bu konuda hiçbir adım atmıyor. Bakan seviyesindeki insanlar suç işledikleri zaman kim bunlara mâni olacak? Nasıl mâni olacağız? Yok bunun yolu. Onun için burada bitmiş iş. Herkes bunu bilsin.” 

KARAR