Kırım'da tatlı su bitiyor, Ukrayna Kırım'a su verecek mi?

AKMESCİT’TE 100 GÜNLÜK İÇME SUYU KALDI!

Kırım'da tatlı su bitiyor, Ukrayna Kırım'a su verecek mi?




UKRAYNA MİLLETVEKİLİ RÜSTEM UMEROV: KIRIM'A SU TEDARİKİ MÜMKÜN DEĞİL

Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi, AKPM Ukrayna Heyeti Başkan Yardımcısı, Ukrayna Parlamentosu Ses (Golos) Partisi Milletvekili Rüstem Umerov, işgal altındaki Kırım’a su tedariki iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Umerov, “İşgal altındaki Kırım’a şu an su verilmesi mümkün değil çünkü orası geçici olarak işgal altında olan bir bölge” dedi.

Ukrayna Parlamentosunun Kırım Tatar Milletvekili Rüstem Umerov, Kırım’a su tedariki meselesinde kendi duruşlarının net olduğunu ifade etti. Kırım’ın geçici olarak işgal altında olan bir bölge olduğunu vurgulayan Umerov, Kuzey Kırım Kanalından yarımadaya su temininin ulusal bir güvenlik meselesi olduğunun altını çizdi.

AKMESCİT’TE 100 GÜNLÜK İÇME SUYU KALDI!

 

 

İşgalcilerin aktardığına göre, eğer Kırım’da yeterli yağış olmazsa, Akmescit’te (Simferopol) içme suyu maksimum 90 ila 100 gün yetecek kadar kaldı.

 

Kırım’ın işgalci Su Yönetimi ve Arazi Islahı Devlet Komitesi Başkanı İgor Vayl konuyla ilgili açıklamasında “Rezervuarlarda Simferopol için kullanılan su hacminin yüzde 38’i kaldı. Yılda yaklaşık 35 milyon metreküp su şehir ekonomisi tarafından kullanılmaktadır. Gelecek yıllar için önceliklerimiz – boruları tamir etmek ve ağ kayıplarını azaltmaktır.” iddialarını kullandı. 

Vayl, Akmescit (Simferopol) belediyesinin Kırım başkentindeki su tüketimini azaltmak için önlemler geliştirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

KORİNEVİÇ: İŞGAL DEVAM ETTİĞİ SÜRECE KIRIM’A SU SAĞLANMAYACAK

 

 

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korineviç, Kırım’ın işgali devam ettiği sürece Kuzey Kırım Kanalı üzerinden Ukrayna’dan, işgal edilen yarımadaya su tedarikinin sağlanmasının mümkün olmayacağını ifade etti.

 

Korineviç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, basında işgal edilen Kırım’a Ukrayna’dan yeniden su sağlanması ihtimalinin konuşulduğunu ifade ederek, “Hiç kimse suyun yeniden sağlanmasından bahsetmiyor. Ukrayna üzerinden Kırım’a su, ancak işgal sona erdikten sonra verilecek. İşgal devam ettiği sürece su yok.” ifadelerini kullandı.

11-12 Şubat 2020 tarihinde Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Komitesinin Herson bölgesinde Kırım ile Akyar (Sİvastopol) konulu  bir oturum düzenlemeyi planladığını belirten Korineviç, “Bu ziyaret kapsamında Kalançak kontrol noktasına ziyaret yapılması planlanıyor. Tabii ki de bu ziyaret sırasında, Kuzey Kırım Kanalını kapatan barajın görülmesi de mantıklı çünkü o kontrol noktasının yanında bulunuyor. Komitenin oturumu yarımadaya yeniden su sağlanması konusuyla hiçbir şekilde bağlantılı değil.” ifadelerini kullandı.

 

qha.com.tr