Magnezyum desteği ile vücudun çarkları işlesin Sağlığa magnezyum dopingi

 Gıda takviyesi gerekli

Magnezyum desteği ile vücudun çarkları işlesin Sağlığa magnezyum dopingi


Magnezyum desteği ile vücudun çarkları işlesin Sağlığa magnezyum dopingi

 

Tüm canlılar için hayati önem taşıyan minerallerden biri olan magnezyumun sağlığımız üzerindeki etkileri her geçen gün biraz daha anlaşılıyor. 300’den fazla enzimin vücutta görevini yapmasını sağlayan magnezyum; kas spazmından, yüksek tansiyona, stresten, bağırsak sağlığına kadar pek çok konuda önemli rol oynuyor. Uzmanlar ise, sadece besinlerden alınan magnezyumun yeterli olmayacağını söylüyor.

 

Fonksiyonel Tıp Doktoru Prof.Dr.Deniz Özzeybek “Vücudumuzu makineye benzetirsek, magnezyum bu makinenin çarklarını yağlayarak çalışmasını kolaylaştırıyor. Kalp yetmezliği, inme, tip 2 diyabet ve ölüm riskini azaltıyor. Sigara ve alkol kullanımı, stres, kortizon ve kalsiyum kullanımı, mide koruyucu ilaçlar, idrar söktürücü içeren tansiyon ilaçları ve kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar magnezyum eksikliğine yol açıyor”dedi.

 Gıda takviyesi gerekli

 Özellikle badem, yulaf, avokado, muz gibi gıdaların magnezyum açısından zengin olduğuna değinen Özzeybek, bu gıdaların tek başına vücudumuzun magnezyum ihtiyacını karşılamaya yetmediğini ve magnezyumun mutlaka dışarıdan takviye edilmesi gerektiğini belirtti. Toplumda yaygın olan “dengeli beslenirsem, vitamin ve mineral takviyesine gerek kalmaz” kanısının yanlış olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Deniz Özzeybek, şu bilgileri verdi: “Bir bilimsel çalışmada, 1940 ile 1991 yılları arasında sebze, meyve, et ve sütteki mineral içeriği değişiklikleri araştırıldığında, aradan geçen 51 yılda besinlerdeki sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir ve bakır içeriklerinin belirgin olarak azaldığı saptandı. Sebze, meyve ve etteki fosfor artışının ise kullanılan gübre ve hayvan yeminden kaynaklandığı belirlendi. Besinlerdeki mineral azalmasının yanı sıra, yediğimiz pek çok besinin yüzeyinde, ne yazık ki bol miktarda tarım ilacı bulunması da ayrı bir tuzak olarak bizi bekliyor. Diğer yandan vücutta sistemlerin doğru çalışabilmesi için bu minerallere gereksinim vardır. Yıllar içinde artan kronik hastalıkların altında bu eksikliklerin çok önemli bir payı olduğu bir gerçektir. İşte tüm bu nedenlerden ötürü, ‘ben dengeli besleniyorum’ diye kendimizi kandırmamalı, eksik vitamin ve minerallerimizi yerine koymalıyız.”