Mansur Yavaş: Silivri Cezaevi'ni Kapatalım
Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu’na destek için Çağlayan Adliyesi’ne giderek Silivri Cezaevi’nin kapatılmasını önerdi. Cezaevinin demokrasi açısından utanç kaynağı olduğunu söyledi.

Mansur Yavaş: Silivri Cezaevi'ni Kapatalım
YEREL GÜNDEM / TÜRKİYE
Yavaş, Çağlayan Adliyesi'nde İmamoğlu’na Destek Verdi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu'na destek vermek için Çağlayan Adliyesi’ne gitti. Yavaş, burada yaptığı konuşmada, CHP'nin iktidara gelmesi halinde Silivri Cezaevi’nin kapatılmasını önerdi.
Adliye Önünde Kalabalığa Hitap Etti
İmamoğlu ve Yavaş, ifade sürecinin ardından adliye önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Mansur Yavaş, "İstanbul’a geçmiş olsun" diyerek başladığı konuşmasında, basın ve fikir özgürlüğünün demokrasinin temel taşları olduğunu vurguladı. "En ufak bir demeci, bir tweet’i yüzünden insanların evlerinden alınmasına vesile olunuyor. Türkiye’yi bir açık hava cezaevine çevirmek istiyorlar" dedi.
‘Silivri Soğuktur’ Sözüne Tepki
Yavaş, Silivri Cezaevi’nin kapatılması gerektiğini belirterek, "Tweet'lerin altına ‘Silivri soğuktur’ yazanlar, bunun bir espri değil, demokrasi için utanç verici bir durum olduğunu anlamalı" ifadelerini kullandı.
Silivri’yi Ziyaret Edeceğini Duyurdu
Yavaş, Çağlayan'daki konuşmasının ardından Silivri Cezaevi’ne giderek mahkemece hüküm verilmediği halde tutuklu bulunanları ziyaret edeceğini söyledi. "Madem ‘Silivri soğuktur’ lafı dillerden düşmüyor, o halde iktidar değiştikten sonra Silivri Cezaevi'ni kapatalım" dedi.
İmamoğlu’ndan Destek
Ekrem İmamoğlu da bu öneriye destek vererek, "Belki de orayı üretim üssü mü yaparız, eğitim üssü mü yaparız, hep beraber karar veririz. O günler yakın, milletimiz hazır" ifadelerini kullandı.