MÜSİAD’ın Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP’un Resmi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

MÜSİAD’ın Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP’un Resmi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

MÜSİAD’ın Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP’un Resmi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan “küçük sanayi sitesi” üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak amacıyla 81 ilde “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” (OSB) kurmayı hedefliyor. Bu bağlamda, Tekirdağ Ergene Velimeşe OSB Bölgesi’nde ilk kez hayata geçirilecek projenin temelleri, bugün T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan “küçük sanayi sitesi” üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak amacıyla 81 ilde “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” (OSB) kurmayı hedefliyor. Bu bağlamda, Tekirdağ Ergene Velimeşe OSB Bölgesi’nde ilk kez hayata geçirilecek projenin temelleri, bugün T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programda ayrıca Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile iş ve siyaset dünyasının önde kalan isimleri katıldı.

MÜSİAD üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan “küçük sanayi sitesi” üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak amacıyla 81 ilde “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” (OSB) kurmayı hedefliyor.

Yapılması planlanan OSB projeleri ile sitenin kurulacağı il ve ilçenin ekonomik ve üretim potansiyeline göre, 200 dönüm ile 1000 dönüm arası araziler üzerinde inşa edilmesi öngörülüyor. İmalathaneler ise zeminde 500 m², 1000 m², 1500 m² ve 2000 m² olacak şekilde tasarlanıyor.

Türkiye’de yeni bir dönemi başlatacak proje kapsamında, tesis içerisindeki çalışanların daha iyi imkanlara sahip olabilmesi adına, kreş, anaokulu, sağlık ocağı, kapalı yüzme havuzu, voleybol ve basketbol salonları, halı saha, yürüyüş parkurları, tiyatro ve üretim müzesi gibi alanlardan oluşan kompleks bir yapı öngörülüyor. Ayrıca site içerisinde yer alacak meslek liseleri ile hem öğrencilere sürekli staj imkânı sunması hem de kalifiye personel yetişmesine olanak sağlaması hedefleniyor.

Tesisin temel atma töreninde konuşan Genel Başkanı Abdurrahman Kaan MÜSİAD’ın “Tazelenme Süreci” adını verdikleri bu yeni dönemde Milli İktisadi Mimari adı verilen bir sosyo-ekonomik gelişim modeli ortaya koyduğunu belirtti. MÜSİAD’ın geleceğe dönük adımlar attığını vurgulayan Kaan, “Gelişimin her aşamasını devletten beklemek, artık eski real politik kaidelerinin yıkıldığı bir dünyada anlamını yitirmektedir. Artık yeni dünya düzeninin; yeni kuralları, yeni oyuncuları, yeni modelleri ve nesilleri söz konusudur. Bizler karar alma mekanizmalarımızda bu dört unsuru göz önünde bulundurmak durumundayız. Çünkü bayrağı teslim edeceğimiz bambaşka bir nesil bizleri bekliyor ve bizim tüm yatırımlarımız aslında onların Türkiye’sine bir hazırlıktır.” dedi.

Tarım ve Hayvancılıkta Kırkentler Modeli

MÜSİAD’ın geleceğe dönük diğer projeleri hakkında da bilgi veren Kaan şöyle konuştu:

“Bizler, MÜSİAD olarak Tarımsal Kalkınmanın bir sosyal dönüşümü başlatma noktasından hareketle Tarımsal ve Kırsal Kalkınma eylem planımıza yeni kentler inşa etme mantığını yerleştirdik.

TKDK ile yaptığımız protokol ve devamında çalıştıracağımız modeller ile pek yakın zamanda “Kırkentler Projemizin” de lansmanını yapacağız. Sadece tarımsal üretimde dönüşüm değil, su ürünleri üretim tesislerinin kurulması ve üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde deniz mahsülleri sektörünün dünya standartlarıyla yarışabilir hale gelmesi için de yeni tesis modelleri üzerinde ciddiyetle çalışmaktayız.Sadece deniz mahsüllerinde değil, hayvancılıkta da yüksek verimlilik esasına dayalı çiftliklerin kurulması ve bu çiftlik modellerinin birer milli üretim üslerine dönüştürülmesi de sırada bekleyen projelerimiz arasındadır. “

TEKMÜSKOOP Türkiye’nin Ortaya Koyduğu Vizyonla Örtüşüyor

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 11’nci Kalkınma Planı’nda MÜSİAD ile fikir alışverişinde bulunduklarını aktarırken, TEKMÜSKOOP projesinin de MÜSİAD’ın bu vizyonu doğrultusunda gerçekleşen bir iş olduğunu dile getirdi.

 

OSB’lerde 2 milyonun üzerinde kişinin istihdam edildiğini belirten Naci Ağbal, şu ifadeleri kullandı: “2023 hedefi olarak 64 tane OSB devreye alınması olacak belirledik. TEKMÜSKOOP da ölçeklerin büyütülmesi açısından Türkiye’nin ortaya koyduğu vizyonla örtüşüyor. Bu projeye giren üreticiler istihdamdan verimliliğe her türlü alanda gelişecek. Sanayi sitesinde yapılacak yatırımlar aynı zamanda sermaye stoğunu da artıracak. Bu proje Türkiye’nin yarınlarına ışık tutacak hayati önem taşıyor.”