Mustafa Yeneroğlu'ndan 'FETÖ' tepkisi: Darbeciye af abesle iştigal!

"MASUM İNSANLARIN YARGI SÜREÇLERİ DERHAL SONA ERMELİ"

Mustafa Yeneroğlu'ndan 'FETÖ' tepkisi: Darbeciye af abesle iştigal!




Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış'ın, 'Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız gerekiyor' açıklamalarıyla başlayan 'darbecilere af' tartışmasına DEVA Partisi'nden sert tepki geldi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu 'Darbeye katılanlara ve FETÖ adına suç işleyenlere af getirilmesi tartışması abesle iştigaldir' dedi.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış'ın 'Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor' açıklamalarıyla başlayan 'darbecilere af' tartışmasına DEVA Partisi'nden sert tepki geldi. 

'Darbecilere af' tartışmalarının abesle iştigal olduğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu "Darbeye katılanlara ve FETÖ adına suç işleyenlere af getirilmesi tartışması abesle iştigaldir. Bu öneriyi getirenler despotizmin hukuksuz uygulamalarını o kadar kanıksamışlar ki, olmayan suç kategorisi üretenlerin aynı zamanda hukuksuz af lutfedebileceklerini de düşünebiliyorlar" dedi.

"MASUM İNSANLARIN YARGI SÜREÇLERİ DERHAL SONA ERMELİ"

Yeneroğlu şöyle devam etti: "Ancak bu örgüte, devleti yönetenlerin milyonda biri kadar dahi destek vermemiş ve hiç bir suça karışmamış masum insanlar için artık işkenceye dönüşen yargı süreçleri derhal sona erdirilmeli, bu sosyal yarılma daha da derinleşmeden adalet ve toplumsal barış tesis edilmelidir."

Masum insanların cezaevlerinde tutulmalarının Türkiye'nin ayıbı olduğunu vurgulayan Yeneroğlu "Siyasi himayeye mazhar olanlar keyif yapmakta, siyasi himayeden mahrum garibanlar sosyal ölüme mahkum edilmektedir. Cezaevlerindeki masumlar susan herkesin yüzündeki kirdir, Türkiye'nin ayıbıdır.

"EHLİYET VE LİKAYAT TEK KİŞİYE BİATTAN GEÇİYOR"

Bugünün kaosu sona erdikten sonra bugünleri utanarak hatırlayacağız. Ülkemizde ehliyet ve liyakat mefhumu maalesef sadece tek bir kişiye biat etmekten geçiyor. Özellikle yargı camiası Sn Cumhurbaşkanından korktuğu kadar Allah'tan korkmayı geçtim,hukukun üstünlüğünü biraz benimsemiş olsaydı,ülkemizdeki hak ihlallerinin önüne bir nebze geçebilirdik" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, Afyonkarahisar'da düzenlenen bir panelde "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor" şeklinde açıklamalarda bulunmuş, tepkiler üzerine ise özür dilemişti.

Yaramış, Cumhurbaşkanı'na da mektup yazdığını belirterek şunları kaydetmişti: "Boşluk anımda yanlış bir cümle kurdum. Herkesten özür diliyorum. Herkesin beni anlamasını diliyorum. Kendilerini üzmüşsem o üzdüğüm insanlardan da özür diliyorum. Sosyal medyada bizim ne düşündüğümüze bakılmadan bir anda akıllarına geleni söylüyorlar. Tepkileri görünce çok üzüldüm.

Cumhurbaşkanımıza 'karışmış' kelimesini yanlış kullandığımı anlatan bir metin yazdım. Kendisinden de bu cümleyi yanlış kullandığımı ilettim ve pişmanlığımı dile getirdim. Ne ifade etmek istediğimi, düşüncemi yanlış ifade ettiğimi, aslında düşüncemin ne olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaştım. Karışmış kelimesinin sürçi lisan olduğunu ifade ettim. Bilgi yazısı hazırlayarak ilgili makamlara gönderdim." 

KARAR