ÖĞRETİM ÜYESİNİN ÖZ GEÇMİŞİNE KADAR BAKIN!

SÖZELCİ DE ANALİTİK DÜŞÜNECEK!

ÖĞRETİM ÜYESİNİN ÖZ GEÇMİŞİNE KADAR BAKIN!


ÖĞRETİM ÜYESİNİN ÖZ GEÇMİŞİNE KADAR BAKIN!

 Geleceği durduramazsınız. Sizi ezer, geçer ve gider… Onun için adapte olun. Hayatta her zaman değişime ayak uyduranlar hayatta kalır. Değişimi gerçekleştiren siz olun ve öngörün

Üniversite adaylarının tercih maratonu başladı. Ege ve Akdeniz’e kâbus yaşatan orman yangınları ve öncesinde Rize’de yaşanan sel felaketi nedeniyle tercih süresi 20 Ağustos’a uzatıldı. Eğitimcilere göre bu durum, adaylara daha iyi düşünme ve daha doğru tercih imkanı yaratacak. Üniversite ve bölüm tercihlerini belirlemeye çalışan adaylara MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’den uyarı geldi: Ders alacağınız öğretim üyesinin öz geçmişine kadar bakın!

Dr. Görkem İldaş’ın hazırlayıp sunduğu Yolun Başındayken programına katılan Şahin üniversite seçiminde adayların dikkat etmesi gerekenleri sıraladı, akademik kadronun önemine dikkat çekti. Öğretim üyesi profilinin çok iyi incelenmesi gerektiğini söyleyen Şahin, adaylara tercih edecekleri üniversite ve bölüm hocalarının öz geçmişlerine kadar bakmaları çağrısında bulundu. 

SÖZELCİ DE ANALİTİK DÜŞÜNECEK!

Dünya Ekonomik Forumunun 2025 yılı sonrası mezunlarda aranan özellikleri sıraladığı listeye dikkat çeken Şahin sözlerine şöyle devam etti: 

Sektör nasıl mezun istiyor? On madde sıraladılar ve bu sene revize ettiler. Birinci sırada analitik düşünme yeteneği var.  İlave olarak da yenilikçiliği üst düzeyde olmalı diyor. Yani herkes analitik düşünecek. Sayısal sözel, fark etmiyor. Mühendis de sosyal bilimci de analitik düşünecek. Tabi analitik düşünme bu maddeleri ezberleyerek olmaz. Derslere entegre edilmesi lazım. Eğitim- öğretim sisteminin de buna uygun olması gerekiyor.

YAPAY ZEKÂ SADECE MÜHENDİSLERİN İŞİ Mİ?

“Yapay zekâ sanki mühendislerin işiymiş gibi algılanıyor öyle bir şey yok. Yapay zekâ herkesi ilgilendiriyor. Her alanı ilgilendirecek” diye konuşan Şahin’e göre Toplum 5,0 bunu kaçınılmaz kılıyor. “Endüstri 5,0 dediğimiz dönem aslında robotlarla insanların birlikte çalışacağı dönem. Bu ne demek? Robotlar dediğimiz, yapay zekâ ile donatılmış robotlar. Kendi kendine karar veren robotlar.. 

YAPAY ZEKÂ VE GİRİŞİMCİLİKTE YAN DAL 

“Bu sene on beş tane bölümümüz var yani psikolojiden hukuka, mühendisliğe ve mimarlığa kadar Eğitim Fakültesi, İktisat ve İdari vs. tüm bölümlerimizi kapsayacak yapay zekâ yan dal programları kurguladık. Bir de girişimcilik. Yani öğrenci kendisine uygun olan bir tanesini seçecek” diye konuşan Şahin, üniversitede öğrencilerin kendisini güçlendirebileceği farklı alanlardan da seçim yapmasının çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.