Sanayi ve Teknolojideki Son Gelişmeler Genç MÜSİAD Programında Ele Alındı
Erdem Dereli moderatörlüğünde, online konferans gerçekleştirildi
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla, Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal ve Başkan Yardımcısı Erdem Dereli moderatörlüğünde, online konferans gerçekleştirildi
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla, Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal ve Başkan Yardımcısı Erdem Dereli moderatörlüğünde, online konferans gerçekleştirildi
Türkiye'nin teknoloji ve girişimcilik gündemiyle ilgili konuların ele alındığı programda, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kaçır, bakanlığın gerçekleştirdiği çalışmaları ilişkin bilgi verdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak oyun sektöründeki start-up'lara son 10 yılda 426.7 Milyon lira destekte bulunduklarını kaydeden Kaçır, sektörün kişi başı 1.7 milyon Lira gelir ile en yüksek katma değere sektörlerden biri olduğunu ifade etti. Sektörde yaş ortalamasının 6 olduğu olduğunu vurgulayan Kaçır, “İlk Türk UNICORN'umuz yani TURCORN'umuz oyun sektöründe ortaya çıktı. 2023'e kadar da en az 10 TURCORN hedefliyoruz. Özellikle biyoteknoloji alanındaki startuplar muhtemel TURCORN'larımızdan biri olacaktır.” dedi.
Yakın dönemde tanıtımı yapılan uydu sistemleri ile ilgili olarak da konuşan Kaçır, “Metre altı çözünürlüklü milli görüntüleme uydumuz İMECE ve ilk milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A geliştiriliyor. Uzay alanında diğer ülkelere yetişmeyi ve geçmeyi hedefliyoruz. “Uluslararası Lider Araştırmacı Programı” ile yurtdışındaki en iyi 100 üniversiteden gelen akademisyenlere Türkiye'de çalışma imkanı sağlanarak araştırma yapmak ve doktora öğrencilerine yetiştirmek üzere Türkiye'deki üniversitelerde görevlendirildi.”diye konuştu.
“Korona Süresince En Etkin Genç Yapılanması Olduk”
Programda Genç MÜSİAD’ın korona salgını süresince yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Furkan Akbal ise Genç MÜSİAD olarak 192 kez online program yaptıklarını ve bu yönüyle en aktif gençlik STK’sı olduklarını belirtti. Akbal, “Nisanda başlatılan (açıkseminer.com ) açık kaynak seminer programı gerçekten önemli bir adımdı. Bu da milli teknoloji hamlesi seferberliğine ilgi duyan herkesin, bu alanda en muteber kamu ve özel sektör kuruluşlarının uzmanlarından bilgi edinmesini ve farkındalık oluşmasını sağladı. Tüm ülkeler salgına hazırlıksız yakalandı ve öngörülemeyen bir hastalık olduğundan solunum cihazları kritik bir önem taşıdı. Bizim ülkemizde ise biz kamu- özel sektör ve hatta bu konuda bir startupımızın da paydaş olduğu yerli ve millî bir solunum cihazı ürettik ve bu cihaz da muadillerinden iyi seviyede olarak geliştirilmeye devam ediyor. Dolayısıyla burada startupların küçük ekipleriyle sundukları büyük çözümler hayat kurtarmaya devam ediyor. Bu gelişmeler, özellikle sağlık alanında geleceğe yönelik iş fikirleri ve çözümler üretmemiz, aynı zamanda ihracat odaklı katma değer sağlamamız için çok değerli.” değerlendirmesinde bulundu.
“Kalkınma Hikayesini Sürdürmek İstiyoruz”
“Hepimizin ortak bir hayali Anadolu’nun dört bir yanında gençlerimizin geliştirdiği teknolojilerle büyüyen ve kalkınma hikâyesini sürdüren bir Türkiye” diyerek sözlerini sürdüren Akbal, “Bu noktada, elbette ki bu girişimcilerimiz, Genç MÜSİAD'ın öncülük ettiği Anadolu sermayesiyle de buluşarak helal ticaretin, bereketli işlerin sahipleri olmalarını ve başarı hikâyeleri oluşturmalarını canı gönülden istemekteyiz. Bununla ilgili, Bursa’dan Şanlıurfa’ya, Gaziantep’ten Çorum'a kadar tüm şubelerimiz nezdinde melek yatırımcılık ve fonlar hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyoruz.”diye konuştu.