"Savcının yeğeniyim parasını verirsen kurtarırım"

Terör Başsavcıvekilinin adını kullanarak milyonlarca lira çıkar sağladıkları belirlendi.

"Savcının yeğeniyim parasını verirsen kurtarırım"


İzmir’de FETÖ’den ceza alan iş adamı Ahmet Küçükbay’ı “Terör Başsavcıvekilinin yeğeniyim, seni FETÖ soruşturmasından kurtaracağız” diyerek 4 milyon TL dolandıran Çağrı D. isimli reklam şirketi sahibi hakkında dava açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, “Kamu görevlileri ile ilişkili olduğundan bahisle bir işin görüleceği vaadiyle dolandırıcılık”, “Suçtan kaynaklı mal varlığı gelirlerini aklamak” suçlarından ceza istenildi.

İddianamede, reklam şirketi sahipleri Çağrı D., Murat O., ile Şahin M’nin, Ahmet Küçükbay’ın sahibi olduğu şirketin reklam işlerini almak istedikleri ancak bu taleplerinin reddedildiği anlatıldı.

"FETÖ BORSASI" NASIL KURULDU

15 Temmuz darbe girişiminden önce başlatılan FETÖ soruşturmaları kapsamında Ahmet Küçükbay’ın, Emniyet raporlarında örgüt ile bağının sürdürdüğü yönünde bilgilere ulaşıldığının anlatıldığı iddianamede, “Küçükbay gözaltına alınıp tutuklanabileceği korkusuna kapıldı ve daha önce tekliflerini reddettiği reklam şirketinin, teklifini kabul etti” denildi.

İddianamede, Küçükbay’ın bu teklifi kabul etmesindeki amaç da aktarıldı. İddianamede, reklam şirketi sahibi Çağrı D’nin, İzmir’de FETÖ soruşturmalarını yürüten Terör Bürosu Başsavcıvekili ile “Dayı-yeğen” olduklarını ima etmesi ve Küçükbay’ı soruşturmalardan kurtarabileceğini söylemesinin etkili olduğu belirtildi.

HTS KAYITLARI İNCELENDİ

HTS kayıtlarının da incelendiği soruşturma kapsamında, reklam anlaşmalarının yapıldığı zamana yakın dönemde, adı geçen Başsavcıvekilinin eşi üzerine kayıtlı olan telefonla Çağrı D., ile Küçükbay'ın şirket müdürü Ercan E., ile görüşmelerin yapıldığı belirlendi. Bu bilgi iddianamede de ayrıntılı yer aldı.

“453 BİN TL’LİK FARK”

Savcılık, iddianamede bilirkişi incelemesine de yer verdi.  

Çağrı D’nin reklam şirketinin Ahmet Küçükbay’ın gözaltına alınıp tutuklanmasından kısa süre öncesinde 47 bin TL’lik reklam işini Küçükbay A.Ş’ye 500 bin TL tutarı ile satmış gibi belge düzenledikleri anlatılan iddianamede, dolandırıcılık faaliyetinin nasıl yapıldığı şöyle anlatıldı:

“Reklam amacı ile yaptığı duvar satışlarına ilişkin maliyetin 47 bin TL olduğu reklam şirketinin bu duvarları Küçükbay A.Ş’ye 500 bin TL tutarı ile satmış gibi belge düzenledikleri, 453 bin gibi fark olan bu paranın  gerçekte Ahmet Küçükbay’ın soruşturmalardan kurtulması için verildiği, ancak Ahmet Küçükbay’ın şahsi hesaplarından bu miktarda paranın bulunmaması nedeni ile paranın şirketten ödenmesi formülünü devreye sokulduğu, şirketin bu paranın çıkışını ise reklam işi yaptırılmış gibi belge düzenlemek sureti ile gerçekleştirildiği görülmüştür.”

Savcılık, Çağrı D’nin bu şekilde Ahmet Küçükbay’ın tutuklanma korkusunu ve adli makamlarla ilişkilerini kullanarak 453 bin TL dolandırdığını ifade etti.

“KÜÇÜKBAY TUTUKLANDIKTAN SONRA DA PARA ALMAYA DEVAM ETTİ”

Ahmet Küçükbay’ın tutuklanmasından sonra şüpheliler Çağrı D., ve ortaklarının Küçükbay A.Ş’ye atanan iki kayyum ile de reklam anlaşması adı altında sözleşmeler yaparak haksız çıkar sağladıklarının ifade edildiği iddianamede, “Bilirkişi raporları ile reklam şirketinin Ahmet Küçükbay’ın sahibi olduğu  Orkide Yağları şirketinin 4 milyon TL dolandırdıkları anlaşılmaktadır” denildi.

Can Özçelik

Odatv.com