TÜRKİYE MIPIM 2022’DE GÜCÜNÜ “ISTANBUL ÇADIRI” İLE GÖSTERECEK

MIPIM 2022’de İstanbul Pavilyonu ile yer almaya hazırlanıyoruz

TÜRKİYE MIPIM 2022’DE GÜCÜNÜ “ISTANBUL ÇADIRI” İLE GÖSTERECEK


TÜRKİYE MIPIM 2022’DE GÜCÜNÜ “ISTANBUL ÇADIRI” İLE GÖSTERECEK

15-18 Mart 2022 tarihleri arasındaFransa’nın  Cannes şehrinde  düzenlenecek olan dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM 2022’de Türkiye; “İstanbul Çadırı” ile yer almaya hazırlanıyor. Türkiye’nin MIPIM 2022 katılımının detayları, RE360 – Gayrimenkul buluşması etkinliği içerisinde düzenlenen MIPIM lansman oturumunda; TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve MIPIM Resmi Temsilcisi Avi Alkaş’ın konuşmaları ile gerçekleştirildi. Lansman oturumunda, MIPIM 2022’ye katılımın Türkiye ve İstanbul gayrimenkul sektörü için önemi, GYODER’in“İstanbul Çadırı”na öncülük etmesinin amacı, Alkaş ve GYODER işbirliği hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı.

15-18 Mart 2022 tarihlerinde Fransa’nın Cannes şehrinde 31. kez düzenlenecek olan MIPIM’de, dünya gayrimenkul sektörünün dev oyuncuları bir araya gelecek.Fuar ile ilgili GYODER ve Alkaş’ın yürüttüğü çalışmalar Mandarin Oriental Bosphorus’ta15 Aralık, Çarşamba günü düzenlenen lansman oturumu ile sektöre ve basına aktarıldı.Türkiye resmi temsilciliğini Alkaş’ın üstlendiği MIPIM 2022’de,“İstanbul Çadırı” ise bu sene GYODER öncülüğünde kurulacak.Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER’in girişimleri ve önderliğinde kurulacak “İstanbul Çadırı”na ilişkin detayların paylaşıldığı lansman oturumunda TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuşmasında gayrimenkul ve inşaat sektörlerini, Türkiye’nin stratejik gücü haline getireceğini ve bunu hep birlikte başarılacağını vurguladı. Kurum “Bugün bu ülkenin ekonomik büyümesinde, en büyük rol geleceğimizin lokomotifi inşaat sektörümüze, yatırımcılarımıza aittir. Kovid-19’a bağlı olarak tüm dünyada yaşanan ekonomik durgunluk her ne kadar ülkemizi etkilemiş olsa da, Türk gayrimenkul ve inşaat sektörü, salgın dönemindeki üstün performansıyla gücünü bir kez daha ortaya koymuştur.Bu özel buluşma vesilesiyle; sektörümüze, bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sektörümüzü canlandırmak istiyoruz, güçlendirmek istiyoruz. Orta ve küçük ölçekli yatırımcıyı harekete geçirerek üretimi, istihdamı artırmak, büyümeye, ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz” açıklamasıyla sektörü Türkiye’yi temsil için MIPIM fuarına davet etti.

Yeşil kalkınma devrimine de değinen Kurum bu konuda“Hepimiz için iki hedef var.2053 net sıfır emisyon hedefi ve yeşil kalkınma devrimi.Yeşil kalkınma devrimiyle, artık çevrecilik, şehircilik, tarım, ticaret, sanayi ve hatta sanata kadar tüm kavramlar radikal bir şekilde kabuk değiştirecek, dönüşecek. Yenilikçi yatırımları hızlandırarak, uygun koşullu finans mekanizmalarını oluşturarak küresel rekabette önemli bir konum elde edebiliriz. İşte tam olarak bu nedenle; iklim değişikliğiyle mücadeleyi sadece bir çevre meselesi değil, aynı zamanda bir kalkınma meselesi olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

MIPIM 2022’de İstanbul Pavilyonu ile yer almaya hazırlanıyoruz

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Türkiye’nin dünya çapında ilham veren projelerinin sunulacağı GYODER İstanbul Çadırı’nın MIPIM 2022’de en görünür ve etkin alanlarından birinde yerini alacağını vurgulayarak; “MIPIM her yıl kentler, yerel yönetimler, yatırımcılar, mimarlar, geliştiriciler, kullanıcılar ve hizmet sağlayıcılar olmak üzere binlerce markayı bir araya getiren, değerli ve son derece önemli bir organizasyon. Bu sene GYODER’in MIPIM’deki ana amacı bizim yapılı çevremizin gelişmesi sürecindeki vizyonumuzun temelini oluşturan Tabiat, Teknoloji, Tasarım ve Toplum odaklı hassasiyetlerimizi vurguladığımız 4T prensiplerimizdeki güçlü hikayelerimizi anlatmak ve aynı zamanda kurumsal yabancı yatırımcılarla birebir görüşmelerin sağlanabilmesi için gerekli alt yapının kurulmasını sağlamak. Ülkemizdeki geliştiricilerin son derece yetkin ve dünya çapında firmalar olduğunu ve mevzuatlarımızın yatırımcılara kolaylık sağlamak adına düzenlendiğini aktarmamız gerekiyor. Tüm bu bütünsel yaklaşımın daha da güçlü kılınabilmesi için tek imaj, tek ses, tek mesajın çok önemli olduğunu biliyoruz. Gayrimenkuldeki önemli oyuncuların güç birliğinin GYODER’in çatısında daha iyi temsil edileceğine inanıyoruz. Tüm fuar boyunca 4T olarak tanımladığımız ana vizyonumuz çerçevesinde tasarım, teknoloji, toplum ve tabiat konularında paneller gerçekleştirerek ve alanında lider konuşmacıları misafir ederek bu konulardaki öncü duruşumuzun sergilenmesini hedefliyoruz. Bu çabamızın yapı endüstrisinin farklı alanlarındaki firmalarımız için önemli fırsatları beraberinde getireceğine inanıyoruz. ” açıklamasında bulundu.

REKABET YERİNE REKABERLİK

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve MIPIM resmi temsilcisi Avi Alkaş, dünyanın dört bir yanında dev projelere imza atan Türk gayrimenkul şirketlerinin pandemi döneminde rekabet yerine rekaberlik ederek, yakın coğrafyalar da söz sahibi olabileceğini dile getirdi. Bu etkinlikte pandemi sonrasında gayrimenkul sektörünün nasıl şekilleneceği ve Türk gayrimenkul sektörünün bu sürece nasıl uyum sağlayacağının masaya yatırıldığını da ayrıca kaydetti; “Rekabetçi olmanın yanı sıra rekaber çalışmanın getirdiği bir düzene geçiyoruz. Bu rekaber yaklaşımla rekabetçi şirketlerin dahi pazarı beraber büyütmeleri ve birlikte gelişmeyi teşvik etmeleri çok önem kazanıyor.” 

MIPIM Temsilcisi olarak bu seneki etkinliği de kurgulamaktan gurur duyduklarını aktaran Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, şunları söyledi: “Uluslararası gayrimenkul sektörünün şampiyonlar ligi olarak görülen MIPIM’de şehirlerimizin ve dünyadaki kentsel yaşamın, mimari ve her türlü finansal çözümlerinindışında yeni uygulamaların da gözler önüne serildiğiböylesi bir platformda Türkiye’mizi İstanbul çadırıyla uluslararası alanda temsil etmek bizim için en önemli görevlerden biri olmuştur.”

Avi Alkaş, bu sene düzenlenecek olan ve yıllardır Türkiye’nin çok başarılı bir şekilde temsil edildiği MIPIM’de bu sene GYODER önderliğinde İstanbul çadırının daha da merkezi bir alana taşındığınıduyurdu; “İstanbul çadırı sektördeki tüm paydaşları bir araya getirirken, sektördeki yenilikleri, yeni akımları inceledikleri bir mekan olarak da karşımıza çıkıyor.Biz her zaman yeni kuşaklara daha iyi ve daha güzel bir dünya bırakmayı istiyoruz. Bu sebeple global arenada yürütülen bu tip çalışmalar daha da fazla önem kazanıyor”.

FUARA YÜKSEK KATILIM BEKLENİYOR

Türkiye temsilciliğini ALKAŞ’ın yaptığı Fransa’nın Cannes şehrinde gelecek yıl 31. Kez düzenlenecek dünya gayrimenkul sektörünün en seçkin fuarı MIPIM 2022’nin Mart ayında gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanından gayrimenkul sektöründeki yatırımların paylaşıldığı, günde 1 milyonu aşkın kartvizit alışverişinin yapıldığı MIPIM Fuarı’nda yabancı katılımcılara Türkiye’deki yatırım potansiyeli ve fırsatları anlatılıyor.

MIPIM 2019 yılında 90 olan katılımcı ülke sayısı 100’e çıkarken, fuarın düzenlendiği alanda 20 bin metrekareden 21 bin 500 metrekareye yükseldi. 2019 yılındaki MIPIM boyunca bir önceki sene 25 bin olan ziyaretçi sayısı 26 bine yükseldi. 2022 yılında ise 26 bini aşkın kişinin MIPIM’i ziyaret etmesi bekleniyor.

2020 yılında pandemi sebebiyle gerçekleştirilemeyen MIPIM, 2019 yılında proje finansmanı alanında 5 bin, geliştirici alanında 4 bin 800, mimarlık alanında 2 bin, mülk sahibi alanında bin 600, hizmet sağlayıcı alanında 4 bin, portföy yönetimi ve ikincil piyasalar alanında da 5 bin 400 kuruluş kayıt yaptırmıştı.