Üretim Yoluyla Düşünmek: Zaman - Yama Atölyesi

“Zaman - Yama” başlıklı atölye ile devam ediyor

Üretim Yoluyla Düşünmek: Zaman - Yama Atölyesi


Sanatçı Güneş Terkol ile 

Üretim Yoluyla Düşünmek: Zaman - Yama Atölyesi

 

İstanbul Modern ve Kraliyet Sanat Koleji - Royal College of Art (RCA) işbirliğinde düzenlenen tekstil ile teknoloji ilişkisine odaklanan  “Üretim Yoluyla Düşünmek” adlı çevrimiçi etkinlik dizisi 3 Haziran’da “Zaman - Yama” başlıklı atölye ile devam ediyor

Tekstil alanındaki yeni yöntem ve sistemleri, zanaat ile 21. yüzyıl teknolojilerinin kesişiminde keşfetmeyi amaçlayan etkinlik dizisine sanatçı Güneş Terkol konuk olacak.

 

Terkol tarafından yürütülecek atölyede katılımcılar, içinde bulunduğumuz pandeminin etkisi altında hafıza, gerçeklik ve hayal algısında yaşadığımız geçirgenlikleri yansıtabilen kendine özgü bayraklar üretecek. Mesafe üzerine kurguların yorumlandığı ve kumaşlara işlendiği atölye çalışmasında, pandemi döneminde üretilen çizimlerden yola çıkarak motifler oluşturulup kumaş parçalarından renkli yamalar dikilecek.

    

Güneş Terkol kimdir?

Güneş Terkol, 1981 yılında Ankara’da doğdu. 2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Yakın çevresinden ilham alan sanatçı, topladığı malzemeleri ve hikayeleri diktiği kumaşları, videoları, desenleri ve müzikal kompozisyonlarında kullanıyor. Terkol aynı zamanda Ha Za Vu Zu sanatçı topluluğunun ve GuGuOu müzik grubunun üyesi.  Yurt içi ve yurt dışında kişisel ve karma sergiler ile bienallere katılan Terkol’un katıldığı sanatçı programları ise 2016 Cite Des Art, Paris, 2013 ISCP, New York, 2011 OrganHaus, Chongqing, 2010 Gasworks, London olarak sıralanıyor.

 

İstanbul'dan Londra'ya ''Üretim Yoluyla Düşünmek" 

İstanbul Modern’in Kraliyet Sanat Koleji ile birlikte yürüttüğü proje, farklı alanlarda uzman, sanatçı, tasarımcı, akademisyen ve yaratıcı bireyleri bir araya getirirken, geleceğin zanaatları için işbirliğine dayalı bir çalışma ortamı oluşturmayı hedefliyor.

 

Kamuya açık olarak düzenlenen çevrimiçi seminer ve atölye çalışmaları dizisinde, teknoloji-zanaat ilişkisine odaklanılıyor. Bu kapsamda katılımcılara kültürler arası yeni bilgi ve becerilerin aktarılacağı bir platform sunulması amaçlanıyor.